Verkenner Henk

Maandag 17 September 2012 in categorie Politiek & Maatschappij

Henk Kamp (VVD) werd direct na de verkiezingen aangezocht als 'verkenner' om te kijken of een coalitie VVD-PvdA tot de mogelijkheden behoort.

Verkenner, het heeft toch iets padvinder-achtigs. Maar dat past wel bij Henk (voluit: Henricus Gregorius Jozeph). We moeten niet vreemd opkijken als padvinder Henk binnenkort in hopman-uniform over het Binnenhof huppelt.

Eerder was Henk ook al minister van Defensie. Een echte ijzervreter, onverzettelijk, hij stond pal voor zijn troepen. Behalve toen er fors moest worden bezuinigd op ons leger, toen verliet hij met de staart tussen de benen het bezuinigingsslagveld en werd minister van Sociale Zaken. Uitkeringstrekkers zijn nu eenmaal veel makkelijker in de pan te hakken dan overtollige soldaten.

Henk kent alle dossiers uit z'n hoofd.

Ik lees in de krant dat Henk Kamp behalve ijzervreter ook dossiervreter is. Hij kent ze allemaal uit z'n hoofd, heeft alles op een rijtje.
In mijn beleving heb je ze dan juist niet allemaal op een rijtje, maar dat is een verschil in levensopvatting tussen Henk en mij. Moet kunnen. Ik ben nu eenmaal niet zo van de dossiers. Ik lees liever een echt boek.

Misschien moet Verkenner maar een permanente functie worden in de politiek. Want wanneer VVD en PvdA eenmaal hun monsterverbond hebben gesloten, is menig kiezer het spoor bijster.

Tags: