Archief: artikelen van Juli 2008.

| Home |

 

Verkeerde vragen van de Volkskrant

Donderdag 31 Juli 2008 in categorie Knipsels

Goede vragen stellen blijkt nog moeilijk. De Volkskrant hield een peiling op de website naar aanleiding van de gerechtelijke uitspraak dat roken in Duitse kleine café's is toegestaan.
Daarbij konden drie antwoorden worden ingevuld:
Eén van die antwoorden pleit voor algemene handhaving van het rookverbod.
De twee andere antwoorden zijn tegen het rookverbod: het ene een beetje (voor de kleine café's), het andere helemaal. We kunnen er van uitgaan dat de tegenstanders van het rookverbod óók tegen het rookverbod zijn in kleine café's.
Maar de Volkskrant zet de geheel of gedeeltelijke tegenstanders verdeeld tegenover de voorstanders, waardoor de indruk ontstaat dat de voorstanders in de meerderheid zijn. Verkeerde vragen van de Volkskrant Lees verder...

Daar sta je dan

Donderdag 31 Juli 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Wij kijkers thuis waren gistermorgen aan het wachten op het begin van de persconferentie. Op het podium stond een tafel met twee stoelen erachter. Die stoelen waren nog leeg.
Aan beide kanten van de tafel op het podium stond een bewaker. Allebei wipten ze van het ene been op het andere. Eentje streek steeds over zijn haar. Hij was bang dat het verkeerd zat. Niet dat hij veel haar had, maar de hele wereld keek mee, dus dan neem je geen enkele risico.
Want als er niets anders te zien is dan een tafel, twee stoelen en twee bewakers, op wie gaan al die miljoenen mensen dan letten? Precies, op jou en je collega, op de bewakers! Tafels en stoelen hebben die mensen thuis ook, bewakers meestal niet.

Je probeert zo min mogelijk met je ogen te knipperen, je probeert er zo beveiligend mogelijk uit te zien, je hoopt dat je gulp niet openstaat en dat er geen scheerschuim aan je oorlel zit. Je houdt met beide handen stoer je riem vast. Anders zakt je broek af.
Je overweegt om je collega te vragen of jullie niet beter een sketchje kunnen doen. Of een liedje. Om de tijd te vullen. Maar jullie hebben niet geoefend, dus laat je die gedachte varen. En daarmee ook je kans om voor een miljoenenpubliek wereldwijd door te breken. Daar sta je dan Lees verder...

Serviërs zijn niet slim

Dinsdag 29 Juli 2008 in categorie Kort en Tussendoor

Die Serviërs zijn niet slim. Althans, de goede Serviërs niet. Dat maak ik tenminste op uit dit bericht in de Volkskrant. De advocaat van Radovan Karadzic heeft een bezwaarschrift ingediend tegen diens uitlevering aan het Joegoslavië-tribunaal. Maar blijkbaar is er in Servië geen onverbiddelijk tijdstip vastgesteld waarop een bezwaarschrift binnen moet zijn bij de rechtbank. Nee, er geldt een uiterst tijdstip waarop het bezwaarschrift verzonden moet zijn.
En dus heeft de advocaat gezorgd dat hij de brief in het Bosnische bergdorp Pale op de bus deed, waarna het wel een week kan duren voor deze in Belgrado is. Pas daarna kan de rechtbank ermee aan de slag.
Zucht, was onze Belastingdienst maar zo...

Update 30-7-08: Karadzic is in de vroege morgen van 30 juli overgevlogen naar de gevangenis van het Joegoslavië-Tribunaal in Scheveningen. Serviërs zijn niet slim

Een stadsgreep

Maandag 28 Juli 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam - De afgelopen week ontstond er enige opwinding doordat bekend werd dat onze dagelijkse stadsbestuurders allemaal tegelijk op vakantie waren. Hoe konden zij de stad zo stuurloos achterlaten? Wie moest er nu de besluiten nemen? Het was on-ver-ant-woor-de-lijk, zo vond men. Vooral bij de SP.
Er werd een noodoplossing gevonden door VVD-raadslid Eric van der Burg tijdelijk tot locoburgemeester te benoemen. Een zwaktebod natuurlijk, maar goed, de man is de vleesgeworden noodoplossing, dus de keus zal wel voor de hand hebben gelegen.

Deze situatie zou een uitgelezen kans zijn geweest voor de Amsterdammers om zelf het heft in handen te nemen en eventjes wat zaken recht te zetten. Een staatsgreep te plegen, of beter gezegd: een 'stadsgreep'. Wanneer u dus nog iets wilt ondernemen in die richting moet u opschieten, het kan geloof ik alleen vandaag nog. Een stadsgreep Lees verder...

Het vliegende condoom

Vrijdag 25 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

In de avondschemering zag ik vandaag in de verte een condoom boven de horizon.
Denkt u niet dat ik ietwat teveel alcohol heb ingenomen of last heb van de warmte.
Het is waar, ik heb er foto's van.
Het condoom had een afmeting van meer dan 39 meter.
Ja, het gaat nog steeds goed met mij.
Het is het grootste condoom ter wereld.
Dat is waarschijnlijk voor heren die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.
Of voor heren die na het lezen van teveel spam lijden aan zelfoverschatting. Het vliegende condoom Lees verder...

Bel mij niet!

Donderdag 24 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik had vanavond weer eens een zeurende dame aan de lijn. Zij was van de Lotto en zij had mij 'speciaal geselecteerd' om een vraag te beantwoorden. Als ik die goed had, zou ze mij belonen met een leuke verrassing.
Nou, dan weet je het wel. Zo'n 'verrassing' is altijd iets in de trant van: eerste keer gratis, daarna levenslang betalen.
Dus zei ik: "Ik heb eerst een vraag voor u: ik sta geregistreerd bij infofilter.nl en ik wil dus niet gebeld worden. Hoe komt het dat u dat dan tóch doet?"
Daarop ging zij heel bijdehand zitten doen: 'Infofilter is geen garantie dat u niet gebeld wordt. Dat moet u toch weten!"
Ik zei: "Helaas, dat antwoord is fout! Maar ik heb tóch een verrassing voor u: ik hang nu op! Nog een prettige avond."
Achteraf eventjes op de site van de Lotto gekeken. Vermoedelijk bestaat de 'verrassing' eruit dat ik als nieuwe deelnemer kans maak op een miljoen. Oftewel: hoe duw je de hebzuchtige mens de Lotto door de strotto.
Vergeefse moeite, ik win nooit wat. Flikker toch op! Sorry, beleefd blijven... Bel mij niet! Lees verder...

De beerput

Woensdag 23 Juli 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Oorlogsmisdadiger Radovan Karad¸ic is gepakt en bijna de hele wereld applaudisseert. Tegelijkertijd is het onthutsend om te zien hoeveel vermoedens en speculaties er op zo'n dag al worden geuit over eventueel vuil spel in het verleden. Was er eertijds door westerse mogendheden een 'deal' gemaakt met Karad¸ic en Mladic? In elk geval is Karad¸ic jarenlang door de Servische geheime dienst beschermd.
In de documentaire Carla's list, over voormalig hoofdaanklager Carla del Ponte van het Joegoslaviëtribunaal, komt duidelijk tot uiting dat westerse regeringen en de Navo ernstige laksheid vertoonden bij de opsporing van de lieden die de dood van 8000 mannen uit Srebrenica op hun geweten hadden en ook nog eens duizenden slachtoffers van beschietingen op Sarajevo.
Er tekent zich een beeld af van verraad aan de Bosnische bevolking, aan de Dutchbatters die geen luchtsteun kregen van de Navo en van bewuste tegenwerking van het latere Joegoslaviëtribunaal. De beerput Lees verder...

De Doldwaze Wereldjongerendagen

Maandag 21 Juli 2008 in categorie Religie

Jezus zeg, zet die tv uit! Die man is niet om aan te horen! Hebben ze geen logopedist in het Vaticaan? Of desnoods een Italiaanse dorpsonderwijzer die een keertje voordoet hoe je een tekstje op toon voorleest? Allemachtig, wat praat die man lijzig en monotoon!
En wat moet die ouwe viezerik met al die jongeren? Ieder ander van zijn leeftijd zou meteen wat uit te leggen hebben. Nou ja, hij ook natuurlijk, want de vrome dienaren van de RK-kerk hebben een rijke traditie op het gebied van kindermisbruik.
Hij heeft daarvoor weliswaar zijn excuses aangeboden, maar dan wel dusdanig huichelachtig ingekleed dat de slachtoffers zich nogmaals genaaid voelen.
Hij heeft zelfs persoonlijk met ze gesproken. Achter gesloten deuren. Niet verstandig natuurlijk, dat is de kat op het spek binden.
En hij heeft ze getroost. Ach gut. Ja, ja...
Sinds de schandalen rond de handtastelijke priesters weten we wat de moederkerk onder troost verstaat. De Doldwaze Wereldjongerendagen Lees verder...

GeenPeil-generatie op pikje getrapt

Zaterdag 19 Juli 2008 in categorie Media

Het is een schande, dames en heren! Het moet toch niet gekker worden in dit land! Een stagiaire van de Volkskrant heeft het vandaag gewaagd om de uitdrukking 'GeenPeil-generatie' te bezigen. Zij duidde hiermee op de jongelieden voor wie het bedreigen van anderen een kwalijke gewoonte is geworden.

Helemaal fout natuurlijk, want de échte GeenPeil-generatie bestaat voor driekwart uit 'goed opgeleide' (*kuch*) twintigers en laat puberende dertigers. Dit is wetenschappelijk met de natte vinger uitgezocht door de Stichting Internetreclame (STIR). Al deze rechtsdragende hardwerkende Nederlanders worden daarmee collectief gecriminaliseerd. Dit kan natuurlijk niet getolereerd worden! GeenPeil-generatie op pikje getrapt Lees verder...

De vrouw in komkommertijd

Vrijdag 18 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laten we het eens over de vrouw hebben. Niet mijn idee, maar dat van de media in komkommertijd. Zo nemen 'sterke interessante vrouwen de blogwereld over', volgens de Volkskrant. En diezelfde Volkskrant beweert in de sector 'Hart en Ziel' dat de jonge Nederlandse vrouw 'trots en zelfverzekerd' is.
Het zijn van die non-onderwerpen die eigenlijk heel denigrerend zijn voor vrouwen. Alsof de (mannen)wereld tot z'n grote verrassing ontdekt dat vrouwen ook iets kunnen. Bovendien is het in de Nederlandse situatie al vele jaren zo dat de meest bekende en vaardige webloggers vrouwen zijn. Ook zijn ze volgens mij in de meerderheid wat het aantal weblogs betreft. Dus is het onzin dat 'vrouwen de blogwereld overnemen', de blogwereld wás al van hun.
Dat is ook logisch, want vrouwen hebben in het algemeen nu eenmaal meer dingen te vertellen dan de mannen. Doorgaans voornamelijk aan elkáár.
Dat is geen vooroordeel, dat is met gemak te illustreren aan het straatbeeld: meer vrouwen zitten bijvoorbeeld in het openbaar mobiel te bellen. In tram, trein, bus of op de fiets.
Ach, laat ook maar zitten! Ik had daarnet nog een heel interessante gedachte over dit onderwerp. Maar die ben ik nu weer kwijt, want mijn vrouw belde op. Weer helemaal van mijn apropos! Hier word ik dus heel onzeker van... De vrouw in komkommertijd

Opmerkelijke vergissing

Dinsdag 15 Juli 2008 in categorie Lezen

Ik verzamel graag vergissingen (niet fanatiek) in de gedrukte media. Meestal komen ze uit de krant, want die wordt met haast gemaakt. Zeldzamer zijn fouten in boeken. Bij boeken wordt alles zorgvuldig nagekeken. Boeken zijn duurder. Boeken moeten langer meegaan.

'De Vergeten Tombe' is een boek van Kate Mosse. Het is uitgegeven bij Van Holkema & Warendorf. Het is vertaald door Ans van der Graaff en Dennis Keesmaat. Je betaalt er bijna twintig euro voor.
De meest interessante alinea staat op bladzijde 141:
De letter 'l' staat op het toetsenbord drie posities verder naar rechts dan de letter 'h'. Dit kan dus geen typefout zijn. Ik vermoed een Freudiaanse vergissing. Opmerkelijke vergissing

Pannenkoeken bakken met hangjeugd

Maandag 14 Juli 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Ik zat vandaag te denken: hoe bracht ik eigenlijk mijn tijd door toen ik pakweg tussen de veertien en de achttien jaar was? Beetje aan de brommer sleutelen, vermoed ik. Met wisselend succes achter de meiden aanzitten. Beetje knutselen. Huis- en strafwerk maken. Mijn enige twee langspeelplaten grijs draaien. Vakken vullen bij de supermarkt. Iets in die geest waarschijnlijk.
In elk geval had ik het een stuk makkelijker dan de jongeren van tegenwoordig. Zij moeten 'On the Move'.

In Slotervaart vindt namelijk op 24 augustus het festival Youth on the Move plaats. Dit jaar is het thema 'Jeugd en Geweld'. Het cultureel festival wordt georganiseerd voor en door jongeren zeggen ze. Er treden diverse artiesten op. Waarschijnlijk dus ook weer allerlei rappers die roepen over fuck de maatschappij, shoot the police en bitch dit en dat. Want zo'n thema wordt niet altijd even goed begrepen, geloof ik.

Er worden ook twee prijzen uitgereikt. Ze kiezen een Burgemeester van de Jeugd en het Jongerentalent 2008. Voor die laatste titel wordt nogal wat van je geëist. Je moet je als jongere 'op bijzondere wijze hebben bewezen in de samenleving' en je moet een 'voorbeeldfunctie hebben vervuld' voor jongeren.
Dat is nogal wat zeg! Ga er maar aanstaan als hedendaagse jongere! Ik kan me niet herinneren dat ik zélf indertijd een voorbeeldfunctie heb vervuld. Of mij op bijzondere wijze heb bewezen in de samenleving! Zoals gezegd: ik knutselde aan de meiden en aan mijn brommer. En zelfs dáárbij had ik dus geen voorbeeldfunctie! Pannenkoeken bakken met hangjeugd Lees verder...

Gratis alternatief

Zondag 13 Juli 2008 in categorie Technologie

Ik gebruik al jaren het vertaalprogramma Babylon op de computer. Laatst waren er wat problemen mee, want de nieuwste versie (7) werkt nog niet goed met Firefox 3. Bovendien begon Babylon te zeuren over licenties, omdat ik het op teveel computers had staan. Ik ben namelijk waarschijnlijk niet de enige consument die het onzin vindt om per huishouden meer dan één licentie te kopen. Maar goed, toch maar braaf een paar licenties bijgekocht, want ik gebruik het programma veel.

En dan zul je altijd zien: pas daarna kwam ik erachter dat het allemaal ook voor nop had gekund. Er bestaat namelijk een prima gratis alternatief voor Babylon, te weten Lingoes. Het ziet er eerlijk gezegd nog mooier uit ook. Volgens mij is het alleen beschikbaar voor Windows (t/m Vista).
Laat ik dit dus met u delen, dan geeft u tenminste niet teveel geld uit.
Dit leek me een mooie gedachte voor de zondag. Gratis alternatief

iPhone of naaiPhone?

Zaterdag 12 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Afgelopen donderdag stond men massaal in de rij om de nieuwe Apple iPhone 3G te mogen kopen. Dat is wat je noemt vooruitgang! In de kampen van Darfoer staan ze namelijk nog voor heel andere dingen in de rij en daar zit vast geen appeltje bij.

O gut, daar heb je hém weer met zijn schijnheilige gedoe! Net alsof meneer zelf wél aan de Derde Wereld heeft gedacht toen hij zijn nieuwste mobieltje in ontvangst nam. Daarvoor geven we nou toch juist al die miljarden aan ontwikkelingshulp? Zodat ons geweten de nieuwste gadgets niet voor de voeten loopt? Als aflaat, zullen we maar zeggen?

Gauw terug naar die iPhone dus. We laten ons de pret niet bederven door al die sloebers rond de evenaar of waar die gasten dan ook wonen. Die hebben tóch geen elektriciteit.
Ja, over die iPhone heb ik nog wel wat kritische vragen. Zo is hij in Nederland alleen maar te koop bij T-Mobile. Andere providers mogen het ding niet leveren. iPhone of naaiPhone? Lees verder...

Staatsloterij

Vrijdag 11 Juli 2008 in categorie Lijf en ledematen

"Zeg dokter, even over die medicijnen, die anti-depressiva die u me laatst heeft gegeven..."
"Ja, wat is daarmee? Helpen ze niet?"
"Ze helpen fantastisch! Ik ben een herboren mens, ik kan de hele wereld weer aan, geen zee gaat mij te hoog!"
"Dat is prettig om te horen..."
"Tijdens onze lotgenotenbijeenkomst laatst in het Okura hotel heeft het bedienend personeel maar met moeite kunnen voorkomen dat we met z'n allen in polonaise van de 23ste verdieping sprongen! Zo uitgelaten waren we!"
"Dat is mooi van ze, maar..."
"Puur eigenbelang, dokter. Ze wilden niet dat we er zonder betalen tussenuit knepen!"
"Tja, misschien moeten we de dosis dan toch iets bijstellen..."
"Daar wou ik het net met u over hebben, dokter. Van een mismoedig mens ben ik dankzij die pillen tot een onverbeterlijke optimist geworden. Ik heb weer een onbegrensd vertrouwen in de toekomst. Misschien wel iets teveel."
"O ja? Heeft u daar voorbeelden van?"
"Jazeker. Dat is het punt juist. Vorige maand heb ik de jackpot van de Staatsloterij al tot op de laatste cent uitgegeven!"
"Op voorhand?"
"Inderdaad, dokter..."
"En u heeft hem gisteren niet gewonnen?"
"Dat is helaas correct, dokter."
"Ai, dat soort effecten is natuurlijk niet de bedoeling! Dan moeten we de dosis toch wat verlagen, denk ik..."
"Verlagen? Kunnen we hem niet juist nog wat verhógen? Want ik zit nu natuurlijk pas écht in de shit!"
Staatsloterij

Overvallers

Woensdag 09 Juli 2008 in categorie Criminaliteit en recht

De Amsterdamse politie heeft een website geopend waarop de foto's van gezochte overvallers zijn geplaatst: www.overvallersgezocht.nl. Daarop kunnen we meteen zien dat er van de zeventien overvallen pas twee zijn opgelost. Geen wonder! Al die foto's zijn van een deerniswekkende kwaliteit! Dat moet toch beter kunnen in een tijd waarin de megapixels je bij camerareclames om de oren vliegen, zou je zo denken.

Dit manco viel me al eerder op bij programma's als Opsporing Verzocht.
'Gelukkig hebben we bewakingsbeelden!' roepen Anniko of Sipke dan triomfantelijk.
Vervolgens zie je een paar duistere figuren, maar daar zijn het overvallers voor. Hun eigen moeder herkent ze niet, laat staan de rest van Nederland.

Al die winkeliers en andere bedrijven zouden zich moeten schamen. Het moest natuurlijk allemaal weer op een koopje met die camera's. Zelfs de gebroeders Lumière hadden betere beelden! Overvallers Lees verder...

Klodders op de kop

Maandag 07 Juli 2008 in categorie Milieu, flora, fauna

Als er een vogel op je kop schijt is het negen van de tien keer een meeuw. Volgens de overlevering van oude eigenwijze grootmoeders brengt dat geluk, maar ik moet de eerste nog tegenkomen die daarna de staatsloterij won. Het nut van een meeuw blijft in mijn ogen dan ook beperkt tot een opleukend effect bij strandfoto's.

Daarom was ik verbaasd dat ik vorige week in de krant las dat meeuwen behoren tot de beschermde vogels. Waarom eigenlijk? Ik kan me niet voorstellen dat er te weinig van zijn. Eerder te veel.
Het Rotterdamse Havenbedrijf wilde toestemming om de meeuwen uit de haven weg te jagen. Ze vielen de werknemers aan.

Dat wegjagen mag nu van de rechter, al was Faunabeheer er tegen. In de krant staat ook nog dat er geen jachtvogels mogen worden gebruikt bij dat wegjagen. Een toevallig passerende roofvogel moet dus gaan oppassen, want op overtreding zal vast wel een fikse boete staan. Klodders op de kop Lees verder...

Gelegaliseerde diefstal bij thuiszorg

Vrijdag 04 Juli 2008 in categorie Amsterdam Centraal

We hebben er weer een relletje bij. De website Zorgvisie meldt dat de voormalig directeur van de Amsterdamse Thuiszorg, Gerard Tanke, bij zijn vertrek een gouden handdruk heeft meegekregen van 650.000 euro. Opgeteld bij zijn jaarsalaris is zijn bruto inkomen voor 2008, inclusief werkgeversbijdragen, 923.538 euro. Tot februari 2009 mag hij nog in een lease-auto van de zaak rijden, aldus Zorgvisie.

Zoals bekend stond Amsterdam Thuiszorg op de rand van het faillissement. Staatssecretaris Bussemaker weigerde met extra geld over de brug te komen, omdat 'slecht bestuur niet beloond mag worden'. Dat slechte bestuur sloeg onder meer op Gerard Tanke. Ondertussen werden de medewerkers van Amsterdam Thuiszorg die het échte werk doen bij bosjes ontslagen.
Een land waarin dit mogelijk is dreigt af te glijden naar de status van bananenrepubliek, waarin criminele zelfverrijking door topbestuurders een geaccepteerde gewoonte is geworden. Of overdrijf ik nu? Gelegaliseerde diefstal bij thuiszorg Lees verder...

Sadistisch terrorisme

Donderdag 03 Juli 2008 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Ik ben onthutst en geschokt. Kwaad ook. Na lange onderhandelingen heeft de Israëlische regering zich bereid getoond om gevangenen te ruilen tegen de lijken van de ontvoerde soldaten Eldad Regev en Ehud Goldwasser . Hun ontvoering was de aanleiding tot de juli-oorlog in 2006 tussen Israël en Hezbollah.
Vorig jaar maakte ik nog een radioreportage over de acties in Israël om de regering aan te zetten tot onderhandelen. Er was namelijk totaal niets meer van de soldaten vernomen. Maar dat die actie zo'n macabere uitkomst kon hebben had ik niet verwacht.

Waarom maak ik mij hier druk over? Ten eerste omdat de soldaten waarschijnlijk tijdens of na hun ontvoering door de Hezbollah zijn vermoord en niet tijdens 'normale' gevechtshandelingen. Dat is in strijd met de internationale verdragen
Ten tweede omdat Ehud Goldwasser afkomstig is uit Nahariya. Dit kustplaatsje in het noorden van Israël is zoals u misschien weet mijn second hometown.
Ten derde omdat één van de vrij te laten gevangenen een Palestijnse terrorist is met de naam Samir Kantar. Hij pleegde in 1979 op zestienjarige leeftijd vanuit Libanon een terroristische aanslag in datzelfde Nahariya. Het was een van de meest walgelijke aanslagen in de Israëlische geschiedenis. Sadistisch terrorisme Lees verder...

Rookvrije werkplek

Dinsdag 01 Juli 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Nederland maakt een mijlpaal van het rookverbod in de horeca dat vandaag ingaat. Gisteravond waren er nog diverse rituele rookfestijnen om nostalgisch afscheid te nemen van het rokertje in het café.

De controleurs zijn al in hun auto gesprongen om het rookverbod te handhaven. Ze zullen eerst waarschuwen, maar binnenkort volgen er hoge boetes voor de uitbaters van gelegenheden waar wordt gerookt.
Over het algemeen wordt het rookverbod in de horeca als een goede maatregel gezien. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek. Maar hééft iedereen die dan nu ook?

Nee. Ik kan zó al een beroepsgroep bedenken die géén rookvrije werkplek heeft: de brandweer. Wat denkt minister Klink daar aan te gaan doen? Want kijk eens naar de brand die afgelopen weekend in Amsterdam-Noord woedde.Iedereen recht op een rookvrije werkplek!
Foto: Sybren Stüvel

En dat noemt de minister een 'rookvrije werkplek'? De brandweer heeft weliswaar adembeschermingsapparatuur, maar in de praktijk krijgen de werknemers hier toch nog heel wat ongezonde dampen binnen. Om maar niet te spreken van de andere hulpverleners, omstanders en de inwoners van Floradorp. Rookvrije werkplek Lees verder...