Archief: artikelen van Juni 2008.

| Home |

 

Integratie is een illusie

Maandag 30 Juni 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Het integratiebeleid in Nederland is grotendeels gebaseerd op illusies. Dat hebben we nog weer eens extra duidelijk kunnen zien tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Want waar ze ook wonen, Turken blijven Turken, Marokkanen blijven Marokkanen en Nederlanders blijven Nederlanders. We zagen het aan de massaal feestende toeterturken op het Amsterdamse Mercatorplein na de overwinning van Turkije op Tsjechië. Of aan de in oranje meehossende Nederlandse expats in Bern. Voor de tere autochtone ziel was het nog mazzel dat de Marokkanen niet meededen.

Daar sta je dan als overheid met je verplichte inburgeringscursussen, taallessen, naturalisatiefeestjes met oranje tompoucen plus Wilhelmus, fietslessen voor boerkavrouwtjes, imamopleidingen aan hogescholen en multiculturele soaps op de lokale televisie. Per saldo is het allemaal tamelijk nutteloos, een droombeeld van saamhorigheid.
We overvragen de immigrant. Integratie is een illusie Lees verder...

Fraudefantasieën op zondag

Zondag 29 Juni 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Tijd voor de zondagoverdenking. U bent (hoop ik) allemaal bekend met de Nigeriaanse email-fraude. Hoge functionarissen in Nigeria willen een enorm bedrag naar het buitenland sluizen en hebben daarbij uw hulp nodig. Als u nu zo vriendelijk bent om daarvoor uw bankrekening ter beschikking te stellen en discreet blijft, krijgt u uiteindelijk als beloning 30 procent van het totale bedrag als 'bemiddelingskosten'.
Voor het zover is moet u de kosten die vooraf worden gemaakt voorschieten. Telkens opnieuw wordt u gevraagd nieuwe bedragen over te maken. Advocaatkosten, bankkosten, personeelskosten, er lijkt geen einde aan te komen. Maar geen nood, als u die allemaal netjes bijhoudt krijgt u ze uiteindelijk weer terug. Zeggen ze. En aan het eind van de rit is er natuurlijk die grote hoofdprijs, die 30 procent van miljoenen dollars, waarmee u voor de rest van uw leven binnenloopt! Al gaat het alles bij elkaar wel steeds langer duren...

Dit verhaal komt mij ergens heel bekend voor. Waar ken ik dit van? Toen dit weekend de zoveelste damwand scheurde wist ik het: de Noord-Zuidlijn! Steeds weer nieuwe tegenvallers, steeds weer hogere kosten, steeds weer uitstel! En telkens trappen we er weer in, want de nieuwe metrolijn is natuurlijk niet het eerste megaproject in Nederland dat volgens dit scenario verloopt. Fraudefantasieën op zondag Lees verder...

Lijfstraffen

Donderdag 26 Juni 2008 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Lijfstraffen. Bij wet zijn ze verboden, maar in moskeescholen schijnen ze nog voor te komen. Dat beweert althans de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Minister Vogelaar gaat het nu onderzoeken.

Jammer eigenlijk, want als het waar is wat Marcouch zegt, dreigt binnenkort toch weer een eeuwenoud stukje correctief cultuurgoed verloren te gaan. Niet alleen islamitisch cultuurgoed, maar ook Nederlands cultuurgoed. Ik weet namelijk nog uit mijn eigen prille jeugd dat de lijfstraf in de klas onverbiddelijk werd toegepast bij de geringste ordeverstoring. Guantanamo Bay was er niets bij.

Menig klasgenootje is in mijn bijzijn gesommeerd de vingers op de rand van het tafelblad te leggen, alwaar ze met een paar venijnige tikken met de kaartenstok werden platgeslagen.
Verwijdering uit de klas gebeurde altijd onder escorte van de onderwijzer, die je aan je oor de gang op sleurde, terwijl je met je tenen nog maar nauwelijks de grond raakte. Lijfstraffen Lees verder...

De boodschap van de criminaliteit

Dinsdag 24 Juni 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Er is weer een onderzoek klaar. Kort samengevat staat daarin dat slechte wijken invloed hebben op de mate van criminaliteit bij kinderen.

Een citaatje uit de Volkskrant: 'Een buurt met veel criminaliteit en drugsgebruik geeft jongeren de boodschap af dat het om normale verschijnselen gaat, zo blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en het Willem Pompe Instituut van de universiteit Utrecht.'

Op de radio werd het onderzoek toegelicht door een bekakt pratende mevrouw. Dit wekte bij mij geen vertrouwen.
Daarom ga ik dit wetenschappelijk onderzoek meteen eens onwetenschappelijk onderuit halen met de volgende stelling: Chique wijken geven jongeren de boodschap af dat zware criminaliteit en internationale drugshandel normale verschijnselen zijn. De boodschap van de criminaliteit Lees verder...

Vleesresten

Maandag 23 Juni 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik ben geheel in verwarring. In de krant staat dat de worsten van Zwanenberg de Jordaanse boycot willen ontlopen door de Wilders-film publiekelijk te veroordelen. In een advertentie in Jordaanse kranten zeggen de hansworsten van Zwan: 'Wij veroordelen krachtig de uitlatingen tegen de islam, die volgens ons geen ander doel dienen dan te kwetsen.’

Eigenaardig dat ze bij Zwanenberg nu pas een mening hebben over een film die al eind maart uitkwam.
Nee, volgens mij dient de advertentie van Zwan geen ander doel dan de eigen winst veilig te stellen. Die hele islam zal ze feitelijk worst wezen, zolang de verkoop er maar niet onder lijdt.
Lekker principieel. Misschien wordt het tijd om in Nederland Zwanenberg ook maar eens te gaan boycotten. Vleesresten Lees verder...

Nabeschouwing

Zaterdag 21 Juni 2008 in categorie Sport

Voorbeschouwing en nabeschouwing. Die woorden hoor je veel in deze weken. Het is maar goed dat er niet ook een onderbeschouwing, een bovenbeschouwing en een naastbeschouwing bestaat. Hoewel ze daar bij het voetballen hun hand niet voor zouden omdraaien. Maar dan gaat het denk ik teveel in de papieren lopen, met dure deskundigen als Johan Cruijff, Mario Been en Danny Blind erbij. Ik vraag me bij die laatste trouwens altijd af wat er voor iemand met zo'n achternaam nog te beschouwen valt.
Inderdaad, u heeft gelijk: flauw inkoppertje.

Eigenaardig dat die voor- en nabeschouwingen bij het voetbal pas echt tot volle bloei komen. Bij andere sporten voor het massapubliek doen ze daar ook wel aan geloof ik, maar dan blijft het allemaal toch iets ingetogener. Waarschijnlijk is voetbal de ouwehoer- en borreltafelsport bij uitstek. En iedereen heeft er verstand van, dat scheelt.
Dat blijkt ook wel bij de uitgenodigde gasten bij zo'n beschouwing. Dat zijn vaak cabaretiers, zangers, schrijvers, presentatoren of andere bekende Nederlanders. Maar zelfs die gasten kunnen moeiteloos het complete curriculum vitae van zo'n voetballer ophoesten.
Ik vind dat knap. Nabeschouwing Lees verder...

Enorme productiviteitstoename dankzij internet

Vrijdag 20 Juni 2008 in categorie Verhelderende Gesprekken

"Zeg Jansen, even over die factuur van Proxona..."
"Nu niet baas, ik zit vandaag al tot over m'n oren in het werk."
"...Die is nog steeds niet betaald! Straks hebben we de deurwaarder op ons nek!"
"Jammer dan, maar ik kom er echt niet aan toe. Ik moet nog emailen, surfen, bloggen, RSS-feeds lezen, Flickren, MSN-nen, Twitteren, Hyven, Facebooken, LinkedInnen, Ebayen, Marktplaatsen, Googlen, YouTuben en twintig forums bezoeken. Dus dat wordt weer overwerken, vrees ik..."
"Dus je ziet geen kans om tussendoor nog wat aan de salarisadministratie te doen?"
"U maakt een grapje! Ik kom er nauwelijks aan toe om elke maand mijn eigen salaris over te maken! Laat staan dat van de rest!"
"Ja, hoor eens Jansen, ik heb er natuurlijk allemaal geen verstand van, van dat internet en zo, maar neem je niet teveel hooi op je vork?"
"Blij dat u daar nu eens zelf over begint, baas. Een beetje assistentie zou wel welkom zijn! Het online gamen en SecondLifen heb ik namelijk al moeten laten vallen..."
"Nou, vooruit, ik zal dan maar eens met het uitzendbureau bellen..."
"Liever een vaste kracht, baas. Die gasten van zo'n uitzendbureau zitten altijd alleen maar uit hun neus te vreten. Als ze niet voor de deur staan te roken. Heb ik niks aan."
"Mwah, een vaste kracht is ook weer zo'n last. Zie daar maar weer eens fatsoenlijk van af te komen als de economie terugloopt. Ik voel er weinig voor..."
"U kunt me ook uw secretaresse een tijdje uitlenen... Is dát geen goed idee?"
"Mijn secretaresse? En wat moet ik dan doen de hele dag?" Enorme productiviteitstoename dankzij internet

Tokkiebloed

Woensdag 18 Juni 2008 in categorie Lijf en ledematen

Binnen het kader van de huidige gezondheidshype wilde ik wel eens weten hoe het stond met mijn cholesterol. Zo langzamerhand kom ik namelijk op een leeftijd dat een mens zich dient af te vragen: kan ik lekker door met de 'Elke dag' roomboter van Albert Heijn of moet ik toch aan die laffe Becel? Volgens mij is het al bijna vijftien jaar geleden dat mijn bloed voor het laatst is gecontroleerd.
Mijn huisarts gelooft niet zo in dergelijke dingen wanneer er geen concrete aanleiding is. Zolang je niet stuiptrekkend bij haar in de spreekkamer ligt is er niets aan de hand, lijkt zij te redeneren. Maar laatst werd zij waargenomen door een arts in opleiding en deze kans benutte ik. Deze hulphuisarts schreef bereidwillig een opdrachtformulier uit voor een grondige analyse.

Gisteren vervoegde ik mij in alle vroegte en broodnuchter bij het artsenlaboratorium. Dat is nog een hele prestatie tijdens zo'n EK, al zeg ik het zelf.
De wachtkamer zat bomvol en er waren 31 mensen voor mij. Bij elkaar opgeteld was dat een behoorlijk bloedbad. Een groot display aan de wand liet af een toe een pingeltje horen en toonde het volgnummer van degene die aan de beurt was.

Er waren nog maar twee stoelen vrij om op te zitten. Die bevonden zich aan weerszijden van de heer Ruijmgaart, landelijk beter bekend als Pa Tokkie. Althans, daar leek hij op. Of misschien was het hem wel. Tokkiebloed Lees verder...

De misser van Marcouch

Zondag 15 Juni 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam-Slotervaart - Over het algemeen heb ik onze stadsdeelvoorzitter Marcouch wel tamelijk hoog zitten. Hij doet erg zijn best. Maar laatst maakte hij toch een missertje.

In een interview met het Parool verklaarde hij dat hij meer ruimte wilde voor religie op de openbare scholen. En dan vooral voor meer Islam. Gebruiken en feestdagen van moslims moesten worden gerespecteerd. Zelfs het dragen van een boerka moest bespreekbaar zijn.
Kijk, dat krijg je er nu van als je teveel in een God of Allah gelooft, dan kun je niet meer helder denken.

Wat Marcouch uit het oog verliest is het volgende. Mensen met een islamitisch of christelijk geloof mogen in dit land hun eigen bijzondere scholen stichten. Daar kunnen zij zich uitleven in hun eigen denkbeelden. Dat is vrijheid van godsdienst. De rest van de maatschappij is ook nog zo fideel om daaraan mee te betalen.

Maar in deze samenleving zijn ook veel mensen die helemaal niet gediend zijn van wat zij zien als religieus gebazel. Die willen onafhankelijk onderwijs. Die willen dat hun kinderen verschoond blijven van dwaaldenkbeelden als het creationisme, de hemel en de hel. Voor hen zijn er de openbare scholen. Religie wordt er onderwezen in het kader van maatschappijleer, van algemene ontwikkeling. Ouders die toch iets meer willen op religieus gebied, kunnen zelfs aparte godsdienstlessen aanvragen. Daar ligt de grens en mij dunkt dat de religie daarmee dan al ruimhartig genoeg is bedeeld. De misser van Marcouch Lees verder...

Zinloze verzinsels...

Vrijdag 13 Juni 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Het bruine café bij ons op de hoek is geheel door mij verzonnen. Wij hebben namelijk helemaal geen bruin café op de hoek.
Maar je ontkomt er tegenwoordig niet aan om zelf een bruin café te verzinnen, want alle andere bruine café's zijn in deze periode niet bruin maar oranje.

In die oranje café's staat onvermijdelijk de tv hard aan. Als ik iets wil bestellen word ik overschreeuwd door het voetbalcommentaar van Evert ten Napel of iemand van gelijke strekking.
De andere bezoekers lallen met geheven bierglas 'Hol-land! Hol-land!' of 'Olé, olé, olé, oléééé!'
Daar ga ik natuurlijk niet tussen zitten met mijn glaasje chocomel. Zinloze verzinsels... Lees verder...

Bemoeizucht neemt toe

Donderdag 12 Juni 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Vandaag in het nieuws weer een gevalletje van 'volkomen doorslaan'. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse stelt per 1 juli een rookverbod in voor het hele ziekenhuisterrein. Dus inclusief de parkeerplaats. Zelfs roken in de eigen auto mag niet. Rookverslaafde bezoekers en patiënten vragen zich handenwringend af of dagverblijf B2-138 nu ook wordt gesloten. Dat was tot dusver de officiële rookruimte.

Het totale rookverbod is door de Raad van Bestuur uitgevaardigd. Die Raad van Bestuur bestaat zo te zien maar uit één persoon en dat is mevrouw drs. A.M.J. (Lettie) van Atteveld.

Uiteraard mag het ziekenhuis formeel deze maatregel opnemen in de huisregels. Sinds 10 juni 2004 is het ziekenhuisterrein privaat eigendom van het ziekenhuis. Die huisregels zijn trouwens de enige mogelijkheid om het rookverbod af te dwingen, want op basis van de tabakswet kan het niet. De vroegere eigenaar, de gemeente Spijkenisse, zou waarschijnlijk nooit zo ver hebben durven gaan.

En hoe wil men het verbod handhaven? Zijn bezoekers met een gesloten of geblindeerde bestelwagen bij voorbaat verdacht? Komen er uitsmijters om overtreders met geweld van het terrein te verwijderen?

Bemoeizucht neemt toe Lees verder...

Ons dappere volkje durft ineens niet meer

Woensdag 11 Juni 2008 in categorie Lijf en ledematen

Rouvoet vond nu wel dat we met z'n allen meer kinderen moesten krijgen, maar intussen wordt er van overheidswege flink preventief geruimd onder de zieken en de zwakken in deze samenleving. Eerst hadden we natuurlijk de gereformeerde embryodiscussie. Als de ChristenUnie haar zin krijgt, zullen veel mensen een tijdje na hun geboorte ontdekken dat ze maar zeer beperkt houdbaar zijn.

Vandaag vernemen we dat CDA-minister Ab Klink moeilijk doet over het automatische donorschap. Het voorstel van de terzake deskundigen was, om iedereen die na herhaalde oproep geen keuze maakte, automatisch donor te laten zijn. Nou, daar voelt de minister van 'volksgezondheid' helemaal niets voor, ondanks het feit dat er een schrijnend tekort is aan donororganen.

Er overlijden jaarlijks 152 mensen omdat ze niet op tijd een donororgaan krijgen. Die situatie had de minister kunnen verbeteren, maar blijkbaar doet hij liever aan postnatale embryoselectie: weg met die kneuzen!
En het beschamende is, dat het volk nog in meerderheid achter hem staat, zo blijkt uit een peiling op de website van de Volkskrant. Ons dappere volkje durft ineens niet meer Lees verder...

Een Oranjefobie

Dinsdag 10 Juni 2008 in categorie Sport

Ik mag heus wel graag een potje voetbal kijken, als ik echt niets belangrijkers te doen heb. Maar de wedstrijden van ons Nederlands elftal zijn voor mij ondoenlijk. Ten eerste vind ik de kleur oranje afzichtelijk. Die is alleen op sinaasappels te verdragen. Maar vooruit, daar kan een mens zich nog wel voor negentig minuten overheen zetten als 't moet.

Erger is dat bij mij de spanning stomweg te groot wordt. Ik kan geen afstand nemen, ik kan zo'n wedstrijd niet neutraal aanzien, ik moet vóór Oranje zijn, ik word onderdeel van het 'wij'-gevoel. En 'wij' moeten winnen.
Zoiets is uiterst stresserend als je de zaak niet zelf in de hand hebt. Je bent afhankelijk van onze volksvertegenwoordigers op het veld.

En deden ze het nu maar altijd zo goed als gisteravond tegen Italië (3-0), maar daarvoor is geen enkele garantie. Dikwijls is zo'n wedstrijd een martelgang van Kromme Leendert, het machteloos toezien met kromgetrokken tenen, samengeknepen billen, gierende zenuwen, knarsende tanden en het hart kloppend in de keel.
In twee keer drie kwartier lever je met gemak tien jaar van je leven in. En bij een verlenging plus strafschoppen verlang je bijkans naar euthanasie. Het is immers ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een Oranjefobie Lees verder...

Landverraders en saboteurs

Maandag 09 Juni 2008 in categorie Sport

De arbodienst voor horecapersoneel, Horecarbo, gaat morgen extra controleren. En niet alleen morgen, maar na elke veldslag van Oranje.

Wie zich dus morgen ziek meldt omdat hij vanavond tijdens Nederland-Italië een beetje te lang aan z'n eigen fust heeft gehangen, heeft wat uit te leggen aan de controleur.
Het blijkt namelijk dat het ziekteverzuim onder het horecapersoneel na een wedstrijd van het Nederlands elftal zo'n vijftien tot twintig procent hoger is. Als service aan de bazen doet de Horecarbo de controle ook nog gratis.

Eigenlijk is dat raar, want die bazen lopen lekker binnen tijdens die wedstrijden en het personeel werkt zich een slag in de rondte om al die hectoliters bier aan te dragen voor de schorgeschreeuwde kelen.

Maak zo'n controleur dus gerust uit voor 'landverrader', want dit is regelrechte mentale ondermijning van de supporterslegioenen.
Bovendien is zo'n ziekmelding volkomen terecht. Een kind kan immers zien dat het Nederlandse volk in deze periode collectief ontoerekeningsvatbaar is. Landverraders en saboteurs Lees verder...

Een lullig lapje

Vrijdag 06 Juni 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik kwakkel enigszins. Ik hang lamlendig in de lappenmand. Al drie weken hoest ik mezelf bij tijd en wijle bijna binnenstebuiten. Volgens de dokter 'een virusje'.
Nou, volgens mij zijn het er méér! En ze zijn fanatiek en volhardend. Volgens mij zijn ze persoonlijk getraind door Bin Laden, ergens in de buitengewesten van Afghanistan.
Wat een ellende! Ik doe 's nachts geen oog dicht. En blijkbaar hoest ik zó hard, dat alle honden in de wijde omgeving spontaan beginnen mee te blaffen.

Ik dacht eerst dat ik Sars had. Dat kon gewoon niet anders, ik voel mijn krachten afnemen. Waar is Ab Osterhaus als je hem nodig hebt?
Maar mijn huisarts schamperde mijn zelfdiagnose richting rijk der fabelen. Ik had geen koorts en mijn longen klonken schoon.
Het West-Nijl-virus dan, probeerde ik nog, maar ook deze suggestie werd smalend weggehoond.

Ik liet het er maar bij. Daar was niet tegenin te praten. Die dokters van tegenwoordig zijn veel te laconiek. Ik aarzelde of ik de vogelgriep nog kandidaat zou stellen, maar de tien minuten consult waren al om. Dus ik hield wijselijk mijn mond. Vogelgriep is tenslotte een ernstige kwaal. Ik wil niet dat zo'n dokter die er op de valreep nog even doorjast. Zo van: hmm, tja, zou kunnen, neem maar een aspirientje. Een lullig lapje Lees verder...

God en internet

Donderdag 05 Juni 2008 in categorie Religie

Ach, het staat misschien wat muggenzifterig -om het maar niet te hebben over die copulerende mieren-, maar ik vind het nu eenmaal grappig om af en toe een missertje uit de media aan mijn verzameling toe te voegen.
Zo hoor ik al een tijdje een radioreclame van het internetbedrijf Solcon, dat mensen oproept om gebruik te maken van hun online backup dienst (al vanaf ¤ 4,95 per maand). Want anders zijn 'uw datagegevens niet veilig!'

Van zoiets gaat altijd mijn taalgevoel jeuken, want 'datagegevens' is natuurlijk dubbelop. Kan een keer gebeuren, zo'n foutje, maar Solcon is wel erg volhardend. Ook op hun website wemelt het van de 'datagegevens'.Van het één rol je in het ander. Nadere beschouwing leert namelijk dat Solcon niet zómaar een internetprovider is!
Nee, uw internettoegang vindt plaats vanuit een Christelijke levensvisie! Naar keuze analoog, ISDN of DSL. God en internet Lees verder...

Vergeten medeburgers

Woensdag 04 Juni 2008 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Ik schreef een stukje op website Amsterdam Centraal over 'artists impressions' in het Amsterdamse Centraal Station. Dat zijn ze namelijk grondig aan het vernieuwen en op die artist-dingen laten ze alvast zien hoe mooi en fijn het allemaal straks gaat zijn.
Ze hangen in groot formaat op het station en ook op een website van de Amsterdamse Dienst Infrastructuur zijn ze te bekijken.

Nu is er iets raars met de betreffende 'artist-impressions': alle personen op de tekening zijn blank. Geen Surinamer, Antilliaan, Turk of Marokkaan te bekennen in ons glorieuze nieuwe station. En dat terwijl toch één derde van de Amsterdammers statistisch te boek staat als 'niet-Westerse allochtoon'. Hier klopte dus iets niet. Vergeten medeburgers Lees verder...

Het faillissement van de rechtse opinie

Dinsdag 03 Juni 2008 in categorie Opinie

Het weekblad Opinio is failliet. Toch wel jammer. Kennelijk is er onvoldoende economische basis voor een tijdschrift met onderbouwde rechtse meningen. Want hoewel er vanuit rechts-populistische hoek tegenwoordig veelvuldig en hysterisch een beroep op de 'vrijheid van meningsuiting' wordt gedaan, is het hebben van een mening nog helemaal niet zo eenvoudig. Want bij menig beroep op de vrijheid van meningsuiting is er in werkelijkheid helemaal geen sprake van een mening, maar slechts van beschimping of belediging. Een recent voorbeeld hiervan is de affaire Gregorius Neksnot (naam van de betrokkene om privacy-redenen gewijzigd).

Niet dat deze heer zijn 'meningen' niet zou mogen uiten, maar we hoeven er nu ook geen nationale rel van te maken als betrof het hier een inperking van het hoogste intellectuele gedachtegoed. Het valt Justitie aan te rekenen dat zij deze kwestie van de vermeende discrimatie door de heer Neksnot zo buitengewoon knullig en amateuristisch heeft aangepakt. Daardoor kreeg de man een hoeveelheid aandacht die niet wordt gerechtvaardigd door de kwaliteit van z'n werk. Het faillissement van de rechtse opinie Lees verder...

In zak en as met de Zuidas

Maandag 02 Juni 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam - Deze week konden we in de kranten lezen dat zakenbank Crédit Suisse een rapport had geschreven waaruit blijkt dat de banken niet zo'n zin meer hebben in het Zuidas-project. U weet wel, de Zuidas is die gigantische en langdurige onderneming waarbij de zuidkant van de A10 ondertunneld wordt, met daar bovenop kantoren. Het zou bovendien een mooi voorbeeld worden van Publiek Private Samenwerking (PPS), waarbij de banken zestig procent van de benodigde vier miljard euro zouden ophoesten.
Vier jaar geleden had ik al zo mijn twijfels bij deze onderneming, maar van de twijfels van een simpele burger hoeven ze zich niks aan te trekken natuurlijk. Overheid en bedrijfsleven zijn tenslotte véél deskundiger in het inschatten van risico's omtrent de financiering van dergelijke projecten. Dat heeft het verleden wel bewezen, daar kennen wij allemaal de voorbeelden van, nietwaar?
Als de banken dus geen trek meer hebben in de Zuidas moeten we er niet aan beginnen. Want als er één ding is waar banken goed in zijn, is het wel het veiligstellen van de eigen winsten. Die gaan dus geen centjes steken in kansloze ondernemingen. In zak en as met de Zuidas Lees verder...