Archief: artikelen van Augustus 2008.

| Home |

 

Bij het grofvuil

Zaterdag 30 Augustus 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Sommige mensen hebben een dusdanig opgepompt ego dat het maar niet tot hun botte hersens wil doordringen dat de wereld helemaal niet op hun mening zit te wachten en al helemaal niet op hun autobiografie. Zo iemand is Dick Grijpink, voormalig smeris en taximafioso in Amsterdam. Zelf is hij bepaald niet van onbesproken gedrag, om maar eens een understatement te gebruiken, maar de man acht nu de tijd gekomen om af te rekenen met de in opspraak geraakte Wijnand Duyvendak.
Dit meldde de Volkskrant gisteren. Grijpink is bezig met een autobiografie die hij door een ander laat schrijven. De Volkskrant had een kopietje van het manuscript en citeert Grijpink zonder verdere kritische vragen. Bij het grofvuil Lees verder...

Plakje worst?

Donderdag 28 Augustus 2008 in categorie Persoonlijke notities

Soms is het moeilijk kiezen: welk prangend maatschappelijk of politiek probleem zal ik vandaag weer eens aan een grondige analyse onderwerpen? De Democratische Conventie in Amerika, de toestand in Zuid-Ossetië, de opkomende rechtse inquisitie in Nederland, de kredietcrisis en de gevolgen voor onze economie of de plakjes leverworst van Albert Heijn?

Ha, lekker! Een plakje leverworst! Dat slaaknietaf! Dat is jeugdsentiment, want van de slager kreeg ik als kind ook altijd een plakje worst. En nu heeft Albert Heijn een heleboel van die plakjes in een handig doosje gedaan. Ja, gesneden en wel, anders waren het geen plakjes natuurlijk! En nog gemaakt volgens traditioneel recept óók. Dat wordt smullen.

Plakje worst? Lees verder...

De 'terroristen' zitten op rechts

Woensdag 27 Augustus 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Eigenlijk zit ik me behoorlijk te ergeren aan de huidige hetze van rechts tegen de milieubeweging. Eerst werd Wijnand Duyvendak gretig aangepakt op zijn actieverleden en afgeschilderd als 'terrorist', nu springt de NRC minister Cramer weer in de nek omdat ze zogenaamd een advertentie zou hebben ondertekend ter bescherming van het actieblad 'Bluf'.

Wat in de jaren zeventig en tachtig doorging voor ludieke actie of op z'n ergst voor 'harde actie', wordt in het huidige tijdsgewricht al snel in de hoek gezet van 'terrorisme'. De huichelachtigheid bloeit weer als nooit tevoren.
Vergeten wordt dat veel van die acties een reactie waren op eveneens niet al te frisse praktijken vanaf de rechter flank van het politieke spectrum. Bijna alle acties vanuit de milieubeweging waren ingegeven door idealisme, door zorg over de natuur en de volksgezondheid, die achteloos werden opgeofferd aan het economisch gewin. De 'terroristen' zitten op rechts Lees verder...

Vuilnisviespeuken

Zondag 24 Augustus 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam Zuid-Oost - Opvallend nieuws was laatst het bericht dat stadsdeel Zuid-Oost verborgen camera's gaat inzetten om viespeuken te betrappen. Daaronder verstaat men in dit geval geen pedofielen of potloodventers, maar asocialen die hun vuilnis dumpen op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Vuilnisviespeuken dus. In Zuid-Oost wonen blijkbaar veel milieucriminelen die hun doorgezakte bankstellen, dichtgeschimmelde koelkasten en afgedankte buitenvrouwen maar gewoon van acht hoog van de galerij flikkeren.
Stadsdeelwethouder Emile Jaensch is al die smeerpijperij nu helemaal zat, Zuid-Oost mag niet het Napels van het Noorden worden. En dus wordt ook hier de techniek uit de kast gerukt die ons de afgelopen jaren al zoveel goede diensten heeft bewezen: de verborgen camera. Binnen afzienbare tijd kunnen wij dus in Zuid-Oost heftige taferelen verwachten in de strijd tegen het illegale afval! Vuilnisviespeuken Lees verder...

Dwangarbeid

Dinsdag 19 Augustus 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Het was me het weekje wel. Niet vanwege Pakistan, niet vanwege Georgië, niet vanwege China, maar vanwege de hele vrachtwagen zand die ik met een kruiwagentje van de straatweg naar de achtertuin heb moeten karren. Bij de huidige crisis in mijn rugspieren verbleekt het wereldnieuws, dat zult u begrijpen.
Maar de klus is geklaard en dat doet George Bush me niet na, om maar een willekeurige andere tuinbezitter te noemen.

Het was trouwens wel afzien hoor, voor iemand die dat werk niet gewend is. Acht kuub zand verplaatsen zonder zwaar materieel is heftig. Onderwijl moest ik denken aan die zakenlieden of politici die altijd opscheppen over het feit dat ze tachtig uur per week werken. Nou, dat is dat vast en zeker niet dit soort werk! Dwangarbeid Lees verder...

Op het schavot

Vrijdag 15 Augustus 2008 in categorie Media

Het gaat niet goed met de Telegraaf. Eindelijk eens opbeurend nieuws deze week, zou je dan denken. Maar niet te vroeg juichen, want de Hetzebode boert hooguit een ietsie pietsie minder goed dan de grote bazen zelf hadden verwacht. En om de armlastige aandeelhouders niet tot de bedelstaf te brengen schopt het concern meteen maar even 425 werknemers de straat op. Op de redacties van de Telegraafbladen zweet men intussen bruine peentjes, want als ze straks ontslagen worden vinden ze hooguit nog emplooi bij de gestencilde partijkrantjes van Wilders en Verdonk.

Het zou ook stom zijn om in één klap zoveel populistisch schrijftalent aan de kant te zetten. Tendentieus en ophitsend schrijven leer je tenslotte niet in een achternamiddag, dat is een vak apart. Gelukkig had de Telegraaf nog wél wat centjes liggen om haar belang in GeenStijl te vergroten naar honderd procent. Die jongens weten als geen ander hoe je het linkse tuig in je kolommen de nek om draait. Om misverstanden te voorkomen wilden ze hun lezertjes nog wél even duidelijk maken hoe 'onafhankelijk' ze zijn van hun financier. Op het schavot Lees verder...

Potloodventen bij Facebook

Dinsdag 12 Augustus 2008 in categorie Knipsels

Het doel van een sociale netwerksite als Facebook is dat je vrienden maakt en vriendschappen onderhoudt. Maar dit gaat volgens mij wel héél erg ver:

Facebook toont desgewenst je geslacht

Toegegeven, in sommige gevallen kun je de banden op deze manier misschien weer eens lekker aanhalen. Maar om zo'n site dan Facebook te noemen...

(En: ja, ik heb deze optie aangevinkt!)

Potloodventen bij Facebook

Servicegericht steenkolenengels

Maandag 11 Augustus 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Ik ontkom er natuurlijk niet aan om nog even in te gaan op het voorstel van D66'er Jan Paternotte om Amsterdam tweetalig te maken. Engels moet de officiële tweede taal van worden van de gemeente Amsterdam, vindt hij. Ach ja, je moet toch wát om in the picture te komen als onbekend duoraadslid (shared councilman, denk ik) in komkommertijd (silly season), nietwaar?
Ik zou zeggen, en vermoedelijk vele Amsterdammers met mij: fuck you, John Fathernotte! Hebben wij al niet genoeg voor lul gestaan met dat hele I Amsterdam?
Of, in de linguïstische toekomstvisie van Paternotte: haven't we be standing enough for prick with that whole I Amsterdam?

Is that Fathernotte now totally sniffed at by the rats (van de ratten besnuffeld)? Wat roepen wij over onszelf af wanneer de tweede officiële taal Engels wordt? Is het steenkolenengels van onze politici al niet tenenkrommend genoeg, oftewel: already toe bending enough? Hoe vreselijk wordt ons lijden niet als dit gestuntel ook nog eens officieel wordt? Servicegericht steenkolenengels Lees verder...

In de val gelokt

Donderdag 07 Augustus 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Lokken gaat het helemaal worden in 2008. Over deze nieuwe sport heb ik al menig bericht zien langskomen. Zo zet de politie lokvrachtwagens en lokfietsen in om dieven in de kraag te vatten. Gisteren werd de oorlog verklaard aan autokrakers. In deze strijd zullen loklaptops en loktomtoms worden ingezet. Vandaag hoorde ik op de radio dat de apothekers willen dat de inspectie lokkopers gebruikt om malafide medicijnen op internet op te sporen.
Het wachten is nu op het voorstel om lokkinderen te rekruteren bij de jacht op kinderlokkers. Misschien is het een goed idee om daarbij samenwerking te zoeken met het NCRV-programma Praatjesmakers.

Nu méén ik me toch te herinneren dat het uitlokken van een misdrijf in Nederland niet tot de opsporingsmogelijkheden van politie en justitie mag behoren. Het is verboden. Een verdachte die daarmee is gepakt mag van de rechter doorgaans zó weer naar huis. Maar het is waarschijnlijk gewoon een kwestie van een wettekst creatief interpreteren of van achteren naar voren lezen. Laat dat maar aan de juristen over, die komen daar samen wel uit. In de val gelokt Lees verder...

Nieuwe Chinese martelmethode

Woensdag 06 Augustus 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

En als we het dan toch over de mensenrechten in China hebben, wil ik óók nog wel een puntje opwerpen dat Balkenende aan de orde kan stellen! En wel over de t-shirts.
Alle t-shirts in de wereld worden tegenwoordig in China gemaakt. En als dat niet zo is denkt iedereen dat de Chinezen alle t-shirts in de wereld maken, dus dat komt op hetzelfde neer.
Die Chinese t-shirts hebben een ingenaaid labeltje met wasinstructies. Dat zit aan de zijkant, ter hoogte van je linker zij.

Deze labeltjes jeuken waanzinnig! Het helpt niet of je ze eruit knipt, er blijft altijd wel een schurend randje zitten.
Hadden we vroeger de geraffineerde Chinese waterdruppelmarteling, tegenwoordig is er de Chinese was-etiketjesmarteling.
Deze martelmethode heeft internationaal ernstige gevolgen.
Vreemd dat we hierover Amnesty International nog niet hebben gehoord. Want het is een mensenrechtenschending op wereldwijde schaal.
Het is je reinste etikettocide! Nieuwe Chinese martelmethode Lees verder...

Dat u het maar even weet!

Dinsdag 05 Augustus 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Hier volgt een mededeling van het bedrijfsleven:Deze zin komt uit een artikel in de Volkskrant, waarin melding wordt gemaakt van een vloot auto's die voor Google Earth in onze steden gedetailleerde foto's maakt van de straten en het straatleven. Voortaan kunt u dus niet zonder vermomming vreemdgaan, publiekelijk aan uw edele delen krabben (m/v) of een sigaretje roken op het terras terwijl u thuis volhoudt dat u gestopt bent. De hele wereld kijkt via Google met u mee, tot in lengte van dagen. Dat u het maar even weet! Lees verder...

De geisergeleerde

Maandag 04 Augustus 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Er kwam een deskundige om de geiser schoon te maken.
Heel goed dat u gebeld heeft meneer, want het is hard nodig. Hij is flink vuil!
Eigenlijk was het mijn vrouw die hierop heeft aangedrongen, want ze vond dat hij zo geel brandde...
Dat is dan heel verstandig van uw vrouw!
Mijn vrouw is inderdaad bijzonder verstandig.
De geiserschoonmaakdeskundige praatte heel erg snel en binnensmonds, vaak onverstaanbaar snel en binnensmonds. Dat was een beetje gênant. Voor mezelf dan, want ik moest telkens vragen: Wat zegt u? Wat? Hè? Sorry?
Waarna hij het weer net zo snel en binnensmonds herhaalde.
Dan liet ik het maar zo.
Hij rapporteerde ook continu welke handelingen hij verrichtte.
Zo, even de kap eraf, stopkraantje dichtdraaien, ja in Amsterdam noemen ze dat een stopkraan, logisch hè, want hij stopt inderdaad, als je hem dicht draait tenminste, even dit schroefje los, heeft u afwasmiddel? O ja, ik zie het al, hier staat het, nu even lekker die boel in het sopje, bacootje erbij, brandertje eraf, zo, lekker schoon schrobben, ja, van mijn vriendin moet ik ook altijd afwassen ha ha, ik ben de afwasmachine thuis...
Wilt u soms een glas cola?
Nou... (hij hield de spanning er even in): dat slaak nieaf!
Hij ging alleen maar nóg sneller praten van die cola. Toen verstond ik er helemáál geen klap meer van. Niet dat ik daarmee iets belangrijks heb gemist, geloof ik, maar ik ging toen meer op hem staan letten. En dat is ook weer niet goed. De geisergeleerde Lees verder...