Archief: artikelen van Maart 2007.

| Home |

 

Marijnissen heeft makkelijk praten

Zaterdag 31 Maart 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

Grote opwinding bij dagblad de Telegraaf: Jan Marijnissen van de SP vindt eigenlijk óók dat bewindslieden geen dubbel paspoort mogen hebben. Zij hebben een voorbeeldfunctie, aldus de SP-roerganger. Hij vindt dat al veel langer dan Geert Wilders, maar tot dusver viel dat niet zo op.

Toch had Jan Marijnnissen volgens mij beter niet opnieuw kunnen beginnen over die kwestie van de dubbele nationaliteit. Want Jan heeft makkelijk praten. In de eerste plaats zit de SP niet in het kabinet en heeft de partij dus geen 'kwetsbare' bewindslieden.

Marijnissen heeft makkelijk praten Lees verder...

De Russische tractor

Vrijdag 30 Maart 2007 in categorie Waargebeurde verzinsels

Ik sta op de dijk omringd door dikke mist. Beneden ligt het weiland, weet ik, maar ik zie het niet. Ik ruik het wél! In mijn neus dringt de scherpe stank van gier.
Een ploffend motorgeluid komt zwoegend naderbij. Even later doemt een oude Russische tractor op, met daarachter een giertank.
Dat zou zomaar boer Jansma kunnen zijn. Boer Jansma en zijn legendarische Russische tractor. Ik herken de gestalte achter het stuur, gekromd door het levenslange zware werk.
De tractor keert bij de sloot onderaan de dijk om het volgende baantje te gaan gieren.
Ik roep de naam van de boer luid de mist in. Hij steekt zijn hand op als groet.
"Wacht, Jansma!" Mijn stem klinkt vlak en benepen in die mist.
Boer Jansma zet de motor af. Er heerst nu doodse stilte. Van ergens ver boven klinkt de roep van een grutto.
"Jansma! Bent u het Jansma? Wat doet u hier?"
"Ik gier, dat zie je toch wel?" Hij spuugt tegen een van de grote tractorbanden.
"Maar Jansma," roep ik hakkelend, "U bent al zes jaar dood!"
"Dat kan best wezen, maar het werk gaat door, m'n jongen. Die gier moet uitgereden worden. Anders komt het er niet van..."
Tja, daar valt weinig tegenin te brengen. De gier moet op de grond. Het is er best weer voor waarschijnlijk. Ik heb daar geen verstand van.
"Maar..."
Ik krijg geen tijd voor verdere vragen. Ik zou ze ook niet weten.
Boer Jansma start zijn Russische tractor weer. Hij verdwijnt met pruttelende motor langzaam in de mist.
Die middag zie ik de tractor geparkeerd staan in het dorp. Voor het huis van een van z'n zonen.
Na lang aarzelen bel ik aan. De zoon doet open.
"Is de oude Jansma thuis?"
"Er is geen oude Jansma. Die is al zes jaar dood. Dat wéét u toch wel?"
"Eh, ja, maar niet zo zéker meer..." De Russische tractor

Hagel

Vrijdag 30 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

Hoe erg is het bij ú al lente?
Hagel

Imam kan niet tegen drank

Donderdag 29 Maart 2007 in categorie Religie

Gisteravond zat imam Ahmed Salam, bijgenaamd 'de handenweigeraar', met zijn zoon Suhayb bij Pauw en Witteman. Er mocht geen wijn op tafel, want daarmee wilden de heren niet worden geconfronteerd. Wijn was tegen hun religieuze opvattingen.
Dit vonden de overige aanwezigen natuurlijk stiekem heel erg ongeïntegreerd, fundamentalistisch en achterlijk, maar uit beleefdheid paste men zich aan.

In het vrijdenkende Nederland kan zoiets anno 2007 natuurlijk écht niet meer. Het wordt tijd dat die moslimfundi's zich maar eens gaan aanpassen. Stel je voor dat je alles maar gaat verbieden dat tegen religieuze principes is zeg! Zo doen we dat hier in Nederland niet hoor!
De heren Salam moeten maar eens leren dat je bijvoorbeeld bij Balkenende aan tafel rustig een fijne joint kan zitten rollen. En de uitstoot daarvan kun je zonder bezwaar de hele avond onbekommerd in z'n gezicht zitten blowen. Daar zal hij heus niets van zeggen. Evenmin zal hij protesteren tegen het nuttigen van enige versgeplukte paddo's in zijn bijzijn. Hij vindt tenslotte ook dat coffeeshops binnen een straal van 500 meter van een school gewoon moeten kunnen. Daar zijn we in Nederland heel liberaal in. Net als over roken op de werkplek en in de horeca. Vrijheid blijheid, leven en laten leven.

Imam kan niet tegen drank Lees verder...

nieuws en opinie op weblogs

Woensdag 28 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.verbaljam.com/audio/RADIOLOG20070328.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 28 maart 2007 - Nieuws en Opinie op weblogs.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO.
nieuws en opinie op weblogs

het patatplakkertje

Dinsdag 27 Maart 2007 in categorie Media

In België wilden ze een wegenvignet. Iedere buitenlander die de euvele moed had op zich op het Belgische wegennet te begeven zou voortaan moeten dokken voor deze stommiteit. Maar het plan is alweer van de baan. Dat is maar goed ook, want er viel toch geen eer aan te behalen. Want wie wil er nu rondrijden met een Belgisch wegenvignet?
In Zwitserland hebben ze al jarenlang zo'n vignet. Maar voor Zwitserland heeft het zin. Het geeft namelijk een zekere status. Wie een Zwitsers vignet achter de voorruit heeft laat daarmee zien: Kijk, ik ben in Zwitserland geweest! Mét de auto! En dat is bloedlink daar met die bergen en ravijnen! En ik ben levend teruggekomen! het patatplakkertje Lees verder...

Hangjongeren in uniform

Maandag 26 Maart 2007 in categorie Amsterdam Centraal

Ik had het weer helemaal verkeerd begrepen. Gelukkig maar, want de situatie leek dreigend. Enigszins verontrust door de berichtgeving uit Amsterdam Zuid-Oost over de opkomst van streetgangs aldaar, viel mij plotseling op dat op mijn eigen winkelpleintje in Amsterdam Slotervaart óók telkens van die verdachte figuren rondhingen. En nog wel de godganse dag lang!
Meestal stonden ze in een duister hoekje onder de buitentrap van een flatgebouw stiekem sigaretjes te roken, over hun mountainbike te leunen en verveeld te kletsen. Minstens met z'n tweeën, maar soms kwam er een derde bij. En het ergste was: ze hadden allemaal van die gang-uniformen aan, van die stoere grijze jacks met een rode adelaar erop gedrukt. Dat vond ik heel bedreigend. Met zulke gasten kun je beter geen ruzie krijgen, dus ik liep altijd met een grote boog om ze heen.

Hangjongeren in uniform Lees verder...

met blijdschap geven wij kennis...

Zaterdag 24 Maart 2007 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Vandaag overleed Florentine ('Florrie') Rost van Tonningen, de weduwe van de SS-er Meinoud Rost van Tonningen. De man was tijdens de bezettingsjaren president van de Nederlandse Bank.
Florrie wist zich op haar beurt berucht te maken door de rest van haar leven overtuigd nazi te blijven. Zij bood onderdak en actieve steun aan neo-nazistische groeperingen en verwierf de bijnaam 'zwarte weduwe'.

Maar de naam 'zwarte weduwe' is veel teveel eer. Zo krijgt zij toch nog iets statigs, iets mysterieus. Het zou zowaar een geuzennaam kunnen zijn.
Iemand die de holocaust ontkent en Hitler vereert is niet statig. En het tegendeel van mysterieus.

Nee, de bruine weduwe moet zij heten, bruin, de kleur van stank en stront en NSB-verraders, de bruinhemden. Werp haar lijk in een diepe beerput van verachting. De kleur daar past bij haar. met blijdschap geven wij kennis...

iets nieuws

Zaterdag 24 Maart 2007 in categorie Gastcolumns

Het moet in 1969 geweest zijn. Met een paar vrienden en vriendinnen waren we naar een klein park gegaan om ons te vermaken. Niet het Vondelpark. De temperatuur was heerlijk, niet te warm. Een grote mandfles wijn hadden we meegenomen en rode libanon. Dat was heel normaal in 1969. Ik rookte en dronk wat en vlijde mij naast een van mijn vriendinnen -ik had er op dat moment drie- in het gras, om naar de blauwe lucht te gaan staren en de mooie witte wolken. Tussen de sprieten voelde ik iets hards, een rond koperen doosje. Het droeg de beeltenis van een Hindoegod, in van die vreemde kleuren.

De Hindoegod, die op mijn levenspad was gekomen droeg een olifantskop. Ganesh heette hij, ontdekte ik later, de Hindoes bidden tot hem als ze iets nieuws beginnen, maar dat wist ik nog niet. In het doosje zat een minuscuul purperen tabletje. Ik toonde het aan de groep en er ontspon zich een discussie. Een trip, beweerde iemand met enige zekerheid. Een homeopatisch middel tegen verkoudheid! wist een ander. iets nieuws Lees verder...

Interview met Wim Noordhoek (2)

Vrijdag 23 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid, Incrowd: over webloggen

Nog even een los eindje vastknopen over die Dutch Bloggies en dan houden we erover op. Een kort interview dat ik die avond maakte met jurylid Wim Noordhoek verduidelijkt namelijk enigszins wat de insteek van jury is geweest. Voornamelijk journalistiek zo blijkt. Geen wonder dat menig weblog in hun optiek zwaar tekortschoot. Blijkens de vele protesten uit de weblogwereld tegen het niet toekennen van een prijs in de categorieën 'politiek weblog' en 'vormgeving' zitten jury en webloggers hier duidelijk niet op één lijn. Ook komt de anorexia-kwestie nog aan de orde. Luister zelf.

Interview met Wim Noordhoek (2)

De plank volledig misgeslagen!

Donderdag 22 Maart 2007 in categorie Schandelijke taferelen

De commotie over het niet uitreiken van een Dutch Bloggie aan het Beste Politieke Weblog duurt voort. De jury bij monde van CDA-er Meüs van der Poel argumenteerde dat politieke weblogs van niet-politici teveel 'volgend' zijn aan de actualiteit en te weinig 'eigenstandig onderzoek' doen. Hij heeft in hoge mate ongelijk en deze 'uitslag' is daarom een gênante kermis van gemiste kansen en blunders. Ik zal hem uitleggen waarom.

Een van de aantrekkelijkheden van een weblog is nu juist dat het kan inzoomen tot op het niveau van de persoonlijke beleving van nieuws en actualiteit. Juist dáárom zouden politici vaker politieke weblogs moeten lezen, omdat ze dan pas écht kunnen vernemen wat er onder het weldenkend deel van het volk leeft. Ook kiezen weblogs vaak eigen invalshoeken voor het beschrijven van de actualiteit en geven zelfs verdieping.

Verder leeft bij de jury kennelijk het misverstand dat politieke weblogs nieuws zouden moeten 'maken', in de zin dat ze zélf iets uitvogelen dat de traditionele media hebben laten liggen. Ik noem het een misverstand, omdat het weblog niet moet pretenderen een nieuwsmedium te zijn. Professionele nieuwsmedia hebben journalisten in dienst. Die jongens en meisjes bellen rond op kosten van de baas, hebben via hun perskaart toegang tot persconferenties en zijn geabonneerd op het ANP (waarvan ze de berichten maar al te dikwijls gewoon overschrijven). Het gemis aan dit soort faciliteiten zet elk weblog dat ook maar enigszins de pretentie van nieuwsmedium zou willen waarmaken op grote achterstand.

De plank volledig misgeslagen! Lees verder...

Interview met Wim Noordhoek

Donderdag 22 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

Inhoud: Kort interview tijdens uitreiking Dutch Bloggies 2007 met jurylid Wim Noordhoek (VPRO).

Interview met Wim Noordhoek

uitreiking dutch bloggies 2007

Woensdag 21 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.xs4all.nl/~arnoud1/audio/RADIOLOG20070321.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 21 maart 2007 - Reportage: verslag uitreiking Dutch Bloggies 2007, interviews met winnaars.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. uitreiking dutch bloggies 2007

Boegeroep bij Dutch Bloggies

Woensdag 21 Maart 2007 in categorie Incrowd: over webloggen

In het Atrium van het Haagse stadhuis vond gisteravond de uitreiking plaats van de Dutch Bloggies 2007. Ik erheen, want ik moest radio-opnamen maken. Het bier was gratis en dat is te merken ook, want tot op het moment van schrijven (17u15) zie ik op de website van de Dutch Bloggies nog geen uitslag online staan. De organisatie ligt z'n roes uit te slapen.

De winnaars die ik me herinner zijn wiskundemeisjes.nl (beste themablog en best geschreven weblog), wijblijvenhier.nl (beste weblog en beste collectieve weblog) en zeekomkommer.nl (beste persoonlijke weblog). O ja, en GeenSteyl natuurlijk met zoals altijd de volksprijs voor het beste weblog. Terwijl ze in vorige jaren weigerden de prijs in ontvangst te nemen, ontkwamen ze daar dit jaar niet aan. Het weblog had z'n tv-tekkel Rudtgerrr afgevaardigd om een zeykfilmpje te komen maken, dus kon hij ook wel even het eremetaal aanpakken, dat ging in één moeite door. Het wordt afgezaagd, dus daarom lijkt mij voor volgend jaar een speciale categorie 'stijlloze weblogs' een te overwegen oplossing.

Enig oproer ontstond er zowaar toen jurylid Van der Poel (CDA) bekendmaakte dat de prijs voor het beste politieke weblog dit jaar wegens gebrek aan kwaliteit niet werd uitgereikt. Weblogs van politici waren ten prooi gevallen aan campagnestrategen en andere weblogs over politiek volgden de actualiteit, zo was kort samengevat het vernietigend oordeel.
Dat volgen van de politieke actualiteit lijkt me nu juist de bedoeling van een politiek weblog, de andere media doen niet anders, maar blijkbaar had CDA-er Meüs van der Poel liever gezien dat men zich richtte op items uit 1602, toen de VOC werd opgericht. Kortom, de man heeft er niet veel van begrepen. Het weblog stemhok.nl kwam in opstand en riep de CDA-er ter verantwoording. Ikzelf heb me beperkt tot enig boegeroep, temeer omdat ik een van de genomineerden was in deze categorie. Maar er zijn betere politieke weblogs dan Verbal Jam, dus vooral voor hen was het zielig.

Maar zoals altijd heb ik het meest genoten van de ontmoetingen en gesprekken met andere webloggers. De rest is bijzaak.

Vanavond op de Concertzender in VPRO's De Avonden om ongeveer kwart voor tien mijn gesprekken met enkele winnaars. Morgen alhier terug te luisteren onder 'Verbal Jam op de radio'.

Links:
Bright met een verslag van de avond.
Live site Dutch Bloggies.
Gewone site Dutch Bloggies.

Boegeroep bij Dutch Bloggies Lees verder...

de volstrekte nutteloosheid

Dinsdag 20 Maart 2007 in categorie Trivialiteiten

Op onze koelkastdeur zitten magneetjes met 'leuke dingetjes'. Op die van u waarschijnlijk ook. Maar eigenlijk zijn het nutteloze frutsels. Irritante frutsels ook, want ze kletteren altijd naar beneden. Of ze doen andere dingen waar je het niet mee eens bent. Zo hebben wij op die koelkastdeur een onbestemd kamerplantje in een mandje (waarschijnlijk een sanseveria) dat altijd op z'n kop gaat hangen. Met als gevolg dat een perfectionist als ik het kreng altijd weer dwangmatig rechtop zet.

Naast de sanseveria kleven een paar blauwe Friese klompjes met plompeblaren (dat zijn geen blaren van het lopen op die klompen, maar van de waterlelie), een kroonkurk, een tukkende uil en een zeilbootje met een thermometertje in het grootzeil. Er zit ook een schipper in dat bootje, maar die kijkt ongeïnteresseerd de andere kant op. Je zou toch zeggen dat zo'n vent een oogje in het zeil moet houden. Dan zou hij zien dat er naar verhouding een gigantische thermometer in z'n grootzeil zit en dat hoort niet. Maar nee hoor, stug doorvaren! de volstrekte nutteloosheid Lees verder...

forse loonsverhoging gemist

Maandag 19 Maart 2007 in categorie Media

De ambtenaren bij de Belastingdienst voeren actie. Zij hebben nog steeds geen CAO en willen een beter loonbod van de baas. Die baas is de minister en die heeft al tien weken lang niks acceptabels van zich laten horen. De ambtenaren zijn het zat en nemen daarom voor straf de hele dag de telefoon niet op.

Dat lijkt mij nou niet al te snugger. Want uitgerekend vandaag gaat die minister natuurlijk bellen met een loonbod van tien procent extra.
Jammer, geen gehoor. Nou, dan gaat het over... forse loonsverhoging gemist

Dat was me wat!

Zaterdag 17 Maart 2007 in categorie Technologie

Ik kan altijd precies zien wanneer de servers van het chatprogramma MSN-messenger defect zijn. Dan krijg ik hier een massale toeloop van wanhopige mensen met onthoudingsverschijnselen van hun babbelverslaving. De MSN doet 't niet!
Lees eens een boek, denk ik dan, of desnoods de Viva, maar nee, ze gaan massaal op zoek naar dat ene artikeltje van mij waarin wat tips staan om het probleem op te lossen.

Gisteravond was het kennelijk weer eens zover, want de toeloop was dusdanig heftig dat de server waarop Verbal Jam staat begon de roken en vervolgens de pijp aan Maarten gaf. De hostingprovider vermoedde een Ddos-aanval, maar achteraf bezien vermoed ik toch dat MSN de oorzaak is. Hoe het ook zij, Verbal Jam was enige tijd onbereikbaar. Dat geeft natuurlijk weer andere ontwenningsverschijnselen, namelijk bij degenen die dit weblog graag lezen. Althans, dat verbeeld ik mij...

Dat was me wat!

Dat was op het nippertje!

Donderdag 15 Maart 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Geldkwesties

'Heeft u vragen? Bel dan 020-xxxxxxx'
Die vragen heb ik, dus ik bel.
"Waarmee kan ik u helpen?"
"Met enkele kleinigheden, als u zo goed wilt zijn. Te weten: ZWV VN, BPA, WW, WIA, ZW, ZVW, N/N/N/J en niet te vergeten Cum Loontijdsvakdagen! Die 'cum' kan ik thuisbrengen, maar ergens heb ik het vermoeden dat wij daarmee niet op dezelfde golflengte zitten."
"Wat was die eerste ook weer?"
"ZWV! Ze staan allemaal op dat formulier van u. U zou ze toch uit uw hoofd moeten kennen!"
"Heeft u een BSN voor mij?"

Dat was op het nippertje! Lees verder...

het weblog voor buitenstaanders verklaard (7)

Woensdag 14 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.verbaljam.com/audio/RADIOLOG20070314.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 14 maart 2007 - Het weblog voor buitenstaanders verklaard, deel 7.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. het weblog voor buitenstaanders verklaard (7)

magnetron kan familiedrama voorkomen

Dinsdag 13 Maart 2007 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Een tijdje geleden ontwikkelde het Amerikaanse Pentagon een microgolfwapen om lastige demonstranten te kunnen wegjagen. Dit zogeheten 'Active Denial System' (ADS) zendt net als een magnetron microgolven uit. Op de huid van het menselijk doel veroorzaken die een dusdanige onverdraaglijke hitte, dat het slachtoffer gedwongen is van de plek weg te vluchten. Naast de inzet tegen vervelend gepeupel beschouwt het Pentagon dit niet-dodelijke wapen als een prima middel ter bescherming van kerncentrales en andere strategische installaties.

Het apparaat is inmiddels dusdanig in omvang verkleind, dat het volgens mij ook voor menslievende doeleinden kan worden ingezet. Dat is altijd beter. Toegegeven, ik ben natuurlijk maar een leek, maar misschien is het een idee voor TNO om dat eens fijn nader uit te werken. Ik zal de Willie Wortels van ons land hieronder een voorzet geven. magnetron kan familiedrama voorkomen Lees verder...

Doen we de dokwerker maar weg?

Maandag 12 Maart 2007 in categorie Amsterdam Centraal

Op 25 februari herdachten we in Amsterdam de Februaristaking bij het monument van de Dokwerker. De Februaristaking van 1941 belichaamde het verzet van Amsterdam en omstreken tegen de deportatie van Joodse Amsterdammers en tegen het Nationaal Socialisme. Sindsdien staat de stad Amsterdam in belangrijke mate symbool voor de strijd tegen intolerantie, vreemdelingenhaat, discriminatie en anti-semitisme. Het is dan ook in die traditie dat ook in de huidige tijd onze burgemeester tijdens fricties tussen bevolkingsgroepen probeert 'de boel bij elkaar te houden'.
Dit jaar waren bij wijze van spreken de herdenkingstoespraken bij de Dokwerker nog niet afgelopen, of in ons nationale parlement begon zich een beschamende vertoning te voltrekken waarbij ondermeer de loyaliteit en integriteit van de voormalige Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb in twijfel werd getrokken. Had Amsterdam hiertegen niet een vlammend protest moeten laten horen? We hebben tenslotte een reputatie hoog te houden...

Doen we de dokwerker maar weg? Lees verder...

Robbie Williams pimpt verkiezingen

Donderdag 08 Maart 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

In Amsterdam mochten we nog steeds met het rode potlood stemmen. Dat was een prettige verrassing, want zoiets is toch altijd ouderwets gezellig. Het geeft je ook veel meer het belangrijke gevoel dat je je democratische plicht doet. Stembiljet in ontvangst nemen, het naar vers triplex ruikende hokje in, lekker nog even tussen de kandidaten neuzen, vakje netjes rood kleuren en dan het moment suprême: het biljet plechtig in de stembus deponeren! Ik heb gestemd! Daar kan geen stemmachine aan tippen met z'n knopje drukken en wegwezen.

De opkomst was overigens weer bedroevend laag. In mijn wijk werd de veertig procent niet eens gehaald. Ik weet wel hoe dat komt. Er is een gigantisch misverstand ontstaan. Ga er maar van uit dat de meeste mensen niet eens weten wat de Provinciale Staten zijn en wat ze doen. Uitgerekend op de avond van de verkiezingen speelt PSV. Wat denken die mensen? PSV, dat is: Provinciale Staten Verkiezingen. Dus al dat volk leeft in de veronderstelling dat ze hun burgerplicht doen door voetbal te gaan zitten kijken.

Robbie Williams pimpt verkiezingen Lees verder...

het weblog voor buitenstaanders verklaard (6)

Woensdag 07 Maart 2007 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.verbaljam.com/audio/RADIOLOG20070307.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 7 maart 2007 - Het weblog voor buitenstaanders verklaard, deel 6.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. het weblog voor buitenstaanders verklaard (6)

De wietkaart van het CDA

Woensdag 07 Maart 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

Het CDA bracht een site in de lucht genaamd Wietvrij. Daarop kunnen mensen coffeeshops aanmelden die binnen een straal van 500 meter van een school liggen. Het CDA gaat dan z'n best doen om die coffeeshops daar weg te krijgen.

De site is heel modern opgetuigd met een Google kaart met daarop alle coffeeshops die de bezoekers hebben aangemeld. Dat zal een flinke duit hebben gekost.

De wietkaart van het CDA Lees verder...

Een waarschuwing uit België!

Maandag 05 Maart 2007 in categorie Paranoia

Dat zaadje van zaterdag leidde tot een vermanend emailtje van een Belgische meneer. Hij voorspelde dat wij zonder Geert Wilders in Europa binnen tien jaar allemaal drie maal daags naar het oosten zouden liggen te bidden. Dat moet overigens vijf keer zijn, maar goed, ik ga hier niet zeuren over kleinigheden. Met onze kont omhoog, voegde de bezorgde Belg er nog beeldend aan toe.
U bent dus gewaarschuwd! Zonder Geert Wilders heeft straks de Taliban het hier voor het zeggen! Dan lopen al onze vrouwen in boerka's. Tot Rita Verdonk toe! Wat overigens niet per se een nadeel hoeft te zijn. Wij moeten Geert Wilders dus prijzen in plaats van verguizen. Dat maak ik althans op uit de berichten uit België.

Een waarschuwing uit België! Lees verder...

Conservatief sperma

Zaterdag 03 Maart 2007 in categorie Waargebeurde verzinsels

Soms heb ik van die zonderlinge invallen. U moet me dat maar vergeven. Zo dacht ik laatst: had dat ene zaadje dat er pal naast zwom nou nét niet even beter z'n best kunnen doen? Dan hadden we nu Geert Wilders niet gehad! Nou ja, wel een Geert natuurlijk -die naam hadden die ouders toch al in gedachten- maar een andere Geert. Een aardigere. Of natuurlijk een Geertje, een gezellig en vrolijk meisje. Dat blonde haar had dan meteen ook een stuk leuker gestaan. Ja toch?

Kijk, bij Inge de Bruin of Pieter van den Hoogenband kan ik me voorstellen dat precies het juiste zaadje heeft gewonnen. Dat zwemmen zat er al vroeg in. Maar bij het zaadje van Wilders begrijp ik het niet. Dat zie ik toch meer als een zaadje met een zwembandje en een Bart Smit snorkeltje in het ploeterbadje. De concurrentie moet hebben bestaan uit superlui zaad, van die types van ga jij maar vast, wij komen straks wel, eerst nog even dit potje afmaken.
Nou, dat laat zo'n zaadje met een mateloze ambitie in het DNA zich natuurlijk geen tweede keer zeggen. Dat is streberssperma. Dat plonst en spettert al hoestend en snuivend richting de hoofdprijs.

Conservatief sperma Lees verder...

Conservatief sperma

Zaterdag 03 Maart 2007 in categorie Waargebeurde verzinsels, Politiek & Maatschappij, Baldadig

SpermaSoms heb ik van die zonderlinge invallen.
U moet me dat maar vergeven.
Zo dacht ik laatst: had dat ene zaadje dat er pal naast zwom nou nét niet even beter z'n best kunnen doen? Dan hadden we nu Geert Wilders niet gehad!
Nou ja, wel een Geert natuurlijk -die naam hadden die ouders toch al in gedachten- maar een andere Geert. Een aardigere.
Of natuurlijk een Geertje, een gezellig en vrolijk meisje. Dat blonde haar had dan meteen ook een stuk leuker gestaan. Ja toch?

Kijk, bij Inge de Bruin of Pieter van den Hoogenband kan ik me voorstellen dat precies het juiste zaadje heeft gewonnen. Dat zwemmen zat er al vroeg in.
Maar bij het zaadje van Wilders begrijp ik het niet. Dat zie ik toch meer als een zaadje met een zwembandje en een Bart Smit snorkeltje in het ploeterbadje.
De concurrentie moet hebben bestaan uit superlui zaad, van die types van ga jij maar vast, wij komen straks wel, eerst nog even dit potje afmaken.
Nou, dat laat zo'n zaadje met een mateloze ambitie in het DNA zich natuurlijk geen tweede keer zeggen. Dat is streberssperma. Dat plonst en spettert al hoestend en snuivend richting de hoofdprijs.

Conservatief sperma Lees verder...

de mooiste liefde is breekbare liefde

Donderdag 01 Maart 2007 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Zo 's avonds laat, en dan nog 's winters, sta je niet lekker op het Koningsplein. Het tocht en de wolken in de winderige hemel aarzelen of ze zullen regenen. De laatste tram laat op zich wachten. Het elektronisch bord met aankomsttijden lijkt een gokmachine die goochelt met getallen. Taxi's als tippelhoertjes op wielen rijden stapvoets langs de halte, op zoek naar klanten. Ik drentel wat voor de etalages van de boekhandel, van de computerwinkel. Ze boeien mij niet lang genoeg om de tijd te overbruggen. Dan maar mensen kijken.

Een meisje kleumt tegen haar jongen aan, werpt liefdevolle blikken naar hem op en benadrukt die af en toe met een teder kusje. De tram komt rinkelend. Eindelijk. Vlak voor het instappen strijkt het meisje heel even haar hand langs de achterkant van het been van de jongen. Een gebaar van innige genegenheid, ze maakt het haast te terloops om zich ervan bewust te zijn. Op zo'n onbewaakt moment kan de ziel veelzeggend zijn.
Ik denk: 'Die jongen mag wel zuinig op haar zijn...' de mooiste liefde is breekbare liefde Lees verder...