Nederland organiseert Hemelvaart

Donderdag 13 Mei 2010 in categorie Waargebeurde verzinsels

HemelvaartDit jaar mag Nederland de Hemelvaart organiseren. Zo kunnen wij ons land internationaal goed op de kaart zetten.
Nu vraagt u zich wellicht af: kunnen wij dit wel aan, zo kort na de start van de Giro?
Welzeker. Het is gewoon een kwestie van zoveel mogelijk risico's uitsluiten. Als het op Hemelvaartsdag niet zwaar bewolkt is, gaat de hele zaak niet door.

Dat is natuurlijk een afgang

Vlak boven het wolkendek hangen we namelijk een zeppelin. Van daaruit hijsen we de Heiland aan een touw omhoog. Het mag natuurlijk niet teveel in de gaten lopen dat het allemaal nep is. De kerk heeft al genoeg problemen.

Dus: geen wolken, geen Hemelvaart. Dan wacht Hij nog maar een jaartje.
Voor de gelovigen is het even een teleurstelling, maar we geven gewoon de IJslandse aswolk de schuld.

Het is in zo'n geval tenslotte altijd beter om harde beslissingen te nemen dan te blunderen, zoals de Belgen vorig jaar. Die kwamen net een paar meter touw tekort. Toen moest de zeppelin tot onder de wolken dalen.

Tja, en dat is natuurlijk een afgang. Op de lange termijn kan zoiets je organisatie van andere grote evenementen kosten, zoals het WK Voetbal of de Olympische Spelen.

Het Nationaal Comité Hemelvaart (uiteraard onder voorzitterschap van mevrouw Leemhuis-Stout) draagt dus een grote verantwoordelijkheid!

Tags: