Mobiliseren per mobiel

Dinsdag 13 Januari 2009 in categorie Religie

Moslims in Nederland kregen afgelopen zaterdag massaal een sms'je met een oproep tot boycot van de Aldi en de Lidl, lees ik in de krant. Vanwege Israëls optreden in Gaza.
Iedereen, behalve blijkbaar 'de moslim in de straat', krabt zich op de kop wat deze supermarkten in hemelsnaam met Gaza of Israël te maken hebben.

Belangrijker is echter de vraag: van wie kwam die oproep? Wie beschikt er zomaar over de mobiele telefoonnummers van bijna alle moslims in Nederland? Als ik moslim was zou ik me daar ernstig ongerust over gaan maken. Want dit is natuurlijk héél verdacht!
Ongetwijfeld zal de oproep leiden tot Kamervragen van de PVV. Want blijkbaar is het mogelijk om met één enkel sms'je de hele moslim-achterban te mobiliseren, met één enkel sms'je kunnen ze 'de boel hier overnemen'!

Dit hebben wij niet verdiend!

Hoog tijd ook voor de andere maatschappelijke en religieuze stromingen om eveneens de mobiele nummers van hun eigen aanhang te gaan registreren. Van joods tot katholiek, van protestants tot humanistisch, van neonazi tot anarchist. De rijen moeten zich gaan sluiten, iedereen moet zijn mobiele nummer inleveren bij zijn geestelijk leidsman. Dan kun je tenminste direct in het tegenoffensief wanneer de mobiele jihad uitbreekt!

Ook de supermarkten moeten maar eens in paginagrote advertenties duidelijk maken waar ze nu eigenlijk staan. Waar liggen hun sympathieën? Zitten er soms joden, moslims, katholieken, protestanten, anarchisten of neonazi's in de raad van bestuur? Zo gaan die supermarktoorlogen tenminste eindelijk ergens over!

Bij de Aldi en de Lidl zitten ze onderwijl ietwat sip naar de stilgevallen kassa's te kijken. Ze vragen zich vertwijfeld af wat ze fout hebben gedaan.
Een medewerker van de Aldi, die niet bij naam genoemd wil worden, verklaart onthutst: "Wij zijn een Duits bedrijf. Me dunkt dat wij Duitsers in het verleden toch voldoende hebben laten zien bij wie onze sympathieën liggen. Dit hebben wij niet verdiend!"

(Dit stuk is overgenomen door GeenCommentaar.)

Tags: