Vleesresten

Maandag 23 Juni 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik ben geheel in verwarring. In de krant staat dat de worsten van Zwanenberg de Jordaanse boycot willen ontlopen door de Wilders-film publiekelijk te veroordelen. In een advertentie in Jordaanse kranten zeggen de hansworsten van Zwan: 'Wij veroordelen krachtig de uitlatingen tegen de islam, die volgens ons geen ander doel dienen dan te kwetsen.’

Eigenaardig dat ze bij Zwanenberg nu pas een mening hebben over een film die al eind maart uitkwam.
Nee, volgens mij dient de advertentie van Zwan geen ander doel dan de eigen winst veilig te stellen. Die hele islam zal ze feitelijk worst wezen, zolang de verkoop er maar niet onder lijdt.
Lekker principieel. Misschien wordt het tijd om in Nederland Zwanenberg ook maar eens te gaan boycotten.
Ook andere bedrijven zijn de pineut
En dan nóg iets. Wat heeft zo'n worstenmaker eigenlijk in Jordanië te zoeken? Het is bekend dat in een worst allerlei vleesafval zit waarvan je de herkomst niet wilt weten! Dat kan toch nooit 'halal' zijn? Een béétje rookworst van onze industriële vleesverwerkers bevat al gauw 90 procent varkensvlees. Nou ja, 'varkensvlees', formeel juist natuurlijk, maar het gaat dan vast om het gemalen overschot van zo'n varkenskarkas.

Ik heb er geen verstand van, maar ik denk daarbij toch aan culinair minder populaire onderdelen als hersenen, ogen, oren, darmen en staarten. Kookfanaten als Johannes van Dam likken hun vingers erbij af, maar de gemiddelde consument moet er van braken.
Er was dus alle aanleiding voor die Jordaniërs om Zwan al veel eerder te boycotten!

Ook andere Nederlandse bedrijven zijn de pineut en staan op de Jordaanse zwarte lijst. De KLM bijvoorbeeld. Stiekem zijn ze daar natuurlijk alleen maar blij mee. Want laten we eerlijk zijn, elke fanatieke moslim die je niet aan boord hoeft te nemen vergroot de kans dat het vliegtuig heelhuids z'n bestemming bereikt. Van de KLM verwacht ik dus geen schijnheilige advertenties.

Gelukkig komen we hier als Nederland nog goed weg. Zolang die Jordaniërs zich alleen maar druk maken over zo'n Kutna-filmpje is er weinig aan de hand. Nee, het worst-casescenario voor de Rijksvoorlichtingsdienst is natuurlijk dat Beatrix niet meer bij ex-koningin Noor op bezoek mag. Niet dat het mij wat kan schelen, maar voor onze vorstin is het zielig. Zij gaat binnenkort waarschijnlijk met pensioen. Er vallen dan toch al zoveel sociale contacten weg. Je moet er toch niet aan denken dat ze dan achter de koninklijk geraniums zit weg te kwijnen. Juliana achterna...

Tags: