De Doldwaze Wereldjongerendagen

Maandag 21 Juli 2008 in categorie Religie

Jezus zeg, zet die tv uit! Die man is niet om aan te horen! Hebben ze geen logopedist in het Vaticaan? Of desnoods een Italiaanse dorpsonderwijzer die een keertje voordoet hoe je een tekstje op toon voorleest? Allemachtig, wat praat die man lijzig en monotoon!
En wat moet die ouwe viezerik met al die jongeren? Ieder ander van zijn leeftijd zou meteen wat uit te leggen hebben. Nou ja, hij ook natuurlijk, want de vrome dienaren van de RK-kerk hebben een rijke traditie op het gebied van kindermisbruik.
Hij heeft daarvoor weliswaar zijn excuses aangeboden, maar dan wel dusdanig huichelachtig ingekleed dat de slachtoffers zich nogmaals genaaid voelen.
Hij heeft zelfs persoonlijk met ze gesproken. Achter gesloten deuren. Niet verstandig natuurlijk, dat is de kat op het spek binden.
En hij heeft ze getroost. Ach gut. Ja, ja...
Sinds de schandalen rond de handtastelijke priesters weten we wat de moederkerk onder troost verstaat.
Paus is moe van hebzucht
Tussen de bedrijven door heeft de paus zijn wereldjongeren voorgehouden dat 'onze wereld moe is van de hebzucht, uitbuiting en verdeeldheid, de eentonigheid van valse idolen en halve antwoorden en de pijn van valse beloften'.
Bedoelt de Heilige Senilicus nu dat onze wereld dus moe is van de katholieke kerk? Want je hoeft in de mediterrane landen maar een roomse kerk binnen te lopen om te zien wat hebzucht in de praktijk betekent. Ook die 'eentonigheid van valse idolen, halve antwoorden en de pijn van valse beloften' valt direct te associëren met de superpaap en z'n uitvoerend personeel.

Je moet natuurlijk respect hebben voor andermans geloofsovertuiging, maar soms wordt het mij als orthodoxe heiden toch wel erg moeilijk gemaakt. Ik snap die premier van Australië ook niet. Het is toch een modern land. Dan wil je dat wereldjongerengedoe toch niet binnen je grenzen? En dan ook nog onder leiding van een bejaarde travestiet in een helikopter! Wie er nuchter over nadenkt kan niet anders dan roepen: opzouten met je mijter!
Zo, de kop is eraf, de week kan weer beginnen!

Tags: