Bezwaar maken als bijverdienste

Vrijdag 25 April 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Mijn mond hangt na drie kwartier nog steeds open van verbazing en ongeloof. In het Parool lees ik een bericht over de Amsterdamse woningcorporatie Het Oosten, die een man 120.000 euro heeft betaald om te zorgen dat hij zijn bezwaar tegen een bouwproject introk.
De reden: de bouwvertraging door het bezwaar was veel kostbaarder dan het afkopen van de bezwaarmaker. En dus kreeg de man 20.000 euro op z'n rekening en nog eens 100.000 euro cash in het handje.
Attentie Belastingdienst, koop het Parool van vandaag!

Menig Parool-abonnee zal op de kalender kijken om zeker te weten dat 1 april al voorbij is en vervolgens verbijsterd het artikel nog twaalf keer opnieuw lezen. Nee, het staat er echt!
De 'ingezonden brieven'-rubriek staat komende week vol met 'het moet toch niet gekker worden in dit land', dat garandeer ik u.

Wie nog op zoek is naar een leuke bijverdienste weet nu wat hem te doen staat. Geen saai thuiswerk meer met het assembleren van reclamebalpennen, nee, bezwaarschriften schrijven!
Na verloop van tijd loopt u vanzelf binnen.
Ik adviseer de woningcorporatie om zich collectief bij het Pieter Baancentrum te melden
Ik weet niet welk genie op de burelen van Het Oosten dit briljante geldbesparende idee heeft geopperd, maar ik adviseer de woningcorporatie om zich collectief bij het Pieter Baancentrum te melden voor nader onderzoek.
Wie dergelijke redenaties volgt is in mijn beleving absoluut verminderd toerekeningsvatbaar. Op deze manier zijn er namelijk nog heel wat andere toepassingsgebieden te bedenken.

Zoals: we zetten de deuren van de Bijlmerbajes open en geven elke delinquent een ton of wat mee. Dat is veel goedkoper dan die gasten met volpension achter de deur houden.
In Slotervaart geven we de hangjongeren voortaan een financiële beloning als ze zich van hun hangplek verwijderen. Veel voordeliger dan al die dure straatcoaches.
Iedereen mag gratis met het openbaar vervoer. Dat scheelt miljoenen aan kaartjesautomaten en conducteurs.

O ja, het belangrijkste voorbeeld ben ik nog vergeten: wanneer u de mazzel heeft dat u een woning van Het Oosten huurt, dan hoeft u geen huur meer te betalen. Sterker nog, u mag het huis gewoon zelf houden! Dat scheelt Het Oosten miljoenen aan onderhoud en administratie!
Veel goedkoper! Toch?

Tags: