Stukje gelopen

Zaterdag 15 Februari 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

[bijlage: aardige kiekjes!]

Rond de 70.000 mensen verzamelden zich vanmiddag op de 'Sad-Dam' om hun ongenoegen te uiten tegen de Amerikaanse oorlogsplannen. Dat was weer eens het betere werk! Sinds de jaren tachtig was men niet meer zo massaal in beweging gekomen en we vroegen ons al af of dit volk nog wel in beweging te krijgen wás! Dus dat viel dik mee.

Voor anderen was het een tegenvaller. Zo was daar de Mobiele Eenheid, die had gerekend op een opkomst van hooguit 15.000 stuks links tuig. Teneinde voorbereid te zijn op heftige vredesrellen had men op het Koningsplein reeds een stoer waterkanon geposteerd, stonden op de bruggen in de Leidsestraat gepantserde voortuigen met daarin pelotons professionele meppers en vloog er permanent een helicopter hoog boven de potentiële oproerkraaiers.

Toen op de Dam de menigte zo groot bleek dat een optocht door de Leidsestraat tot een infarct moest leiden, werd de stoet over de brede Rozengracht gedirigeerd. Een keurige demonstratie voor het hele gezin. De ME sip naar huis.

Voor Bush zal het ook even slikken zijn geweest, wereldwijd zulke massale protesten. Ik had nog zo gezegd: George, make no mistake about it!
De republikeinse haviken hebben in hun arrogantie hun hand overspeeld.
Help me trouwens onthouden dat ik Tarik Aziz nog even een memootje stuur dat deze demonstratie geen boeventuigsteunbetuiging was.

Een fotoverslag hebben we ook nog fluks voor u in elkaar geknutseld. Op de tweede en de derde foto kunt u desgewenst een blik werpen op de weledele wegloggers Xiffy, Ton Zijp en Merel.

Onze plicht weer demonstratief gedaan.Tags: