Inzicht in zorgkosten is wassen neus

Woensdag 11 April 2012 in categorie Lijf en ledematen

Ik wilde wel eens wat inzicht in mijn zorgkosten. Immers, wij moeten een steeds groter portie daarvan zelf betalen.
De zorgkosten rijzen de pan uit. Daarom bestaat het systeem van het eigen risico. Dit zal de zorgeloze zorgverzekerde wel eens even leren op de kleintjes te letten. Opdat men niet voor ieder wissewasje naar de doktor loopt. Opdat men inzicht krijgt in de kosten van de eigen zorg en medicijnen.
Althans, dat is het verhaal dat men voortdurend ophangt. De praktijk is anders, merk ik nu.

De zorgverzekeraars hebben inmiddels allerlei mooie websites waarmee ik dat inzicht in mijn eigen zorgkosten zou moeten kunnen krijgen. Ik ben verzekerd bij de Ohra. Dat mag u best weten, want de privacy van de burger is sinds Google en Facebook toch al volledig naar de filistijnen. Ik log dus in op Mijn Ohra. Daar staan keurig al mijn zorgnota's opgesomd.

Goed, dan wil ik nu wel eens inzicht hebben. Ik zie nota's van de apotheker. Ik klik op 'details', in de verwachting daar het medicijn te zien dat mij is verstrekt. Tot mijn verbijstering staat er alleen: 'Apotheekhulp'. En zo gaat dat door bij alle nota's van apotheek, huisarts en tandarts: apotheekhulp, huisartshulp, tandartshulp.
Er valt dus totaal niets te controleren. De zorgverlener kan bij wijze insturen wat hij wil. Ik wil natuurlijk niks insinueren, maar ik heb wél gezien dat mijn apotheker in een dure Lexus rijdt.

Ik bel de Ohra. Een vriendelijke mevrouw aan de lijn. Zij kijkt met mij mee op het overzicht. Hé, inderdaad, er staat niets bij.
Kennelijk belt er nóóit iemand met deze vraag.
Ze zal informeren bij een collega. Even in de wacht (geen muzak, maar een minstens even zenuwslopend toettoet).
Na de wacht ('bedankt voor het wachten'), klinkt zij ineens een stuk minder vriendelijk. Alsof de collega heeft gezegd dat ik een zeur ben die snel moet worden afgepoeierd.

In elk geval: ze zal het doorgeven aan de afdeling die over Mijn Ohra gaat. Zelf kan zij niets doen. Ja, alle nota's voorlezen. Bij haar staat er dus blijkbaar wél meer bij. Maar dat bedenk pas nu ik dit opschrijf.
Verder blijft het allemaal vaag. Omdat ik aandring zal ik worden teruggebeld door de desbetreffende afdeling.
Ja, héél lastig, zo'n cliënt die ineens inzicht wil in z'n zorgkosten. De brutaliteit!

Tags: