De keuken en het drijfzand

Vrijdag 20 Januari 2012 in categorie Persoonlijke notities

Sorry, het is hier eventjes wat rustiger, omdat ik elders drukker ben. Samen met mijn zwager verbouw ik namelijk de keuken (het keukentje) van ons buitenhuis (huisje).
Daar moeten wij vaart mee maken, want binnenkort is het hele dorp van de buitenwereld afgesloten. Niet vanwege een watersnood, maar omdat de gemeente het heeft behaagd de weg te gaan vernieuwen. En aangezien deze weg de enige weg in het dorp is en de afsluiting vier maanden gaat duren (waar kan dat nog in Nederland?), moesten wij zorgen dat wij straks niet met ons keukenblok (keukenblokje) een paar kilometer door het dorp zouden moeten zeulen.
Want ons dorp is weliswaar een dorpje, maar toch heel langgerekt.

Het is gelukt. Wij kregen alle spullen op tijd nog per auto in ons buitenverblijfje. Maar nu staat het buitenverblijfje dus helemaal vol met verbouwingsmaterialen. Om onze kont nog enigszins te kunnen keren, moeten wij snel aan de slag. Momenteel staat het keukenblokje in onderdelen het huiskamertje naast een stapel gipsplaten. De gebruikelijke knusheid die zo kenmerkend is voor deze oude veenarbeidersstulp is nu eventjes ver te zoeken.

Buiten is aannnemingsbedrijf KWS druk doende ons dorp ontoegankelijk te maken. De plaatselijke middenstand geeft op inderhaast eigenhandig geknutselde borden aan dat hun winkels nog wél bereikbaar zijn. Vraag alleen niet hoe...

Op een braakliggend terrein, waar in het verleden het mooie café Wind stond, zijn nu zware containers met bouwmaterialen gestald.
Dat is overigens eigenaardig. Want jarenlang zijn de dorpsbewoners gewaarschuwd dit terrein niet te betreden wegens drijfzandgevaar. Zo zijn wij dus in de maling genomen. En men schroomt niet dit nog eens nadrukkelijk en onbeschaamd te etaleren.
Als het echter wél waar is wat op dat bord staat, kan die verbouwing van ons dorp nog wel eens héél lang gaan duren...

Dat kan nooit goed gaan natuurlijk...

[Klik voor hele afbeelding]

Tags: