Kinderhinder

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Dinsdag 26 Mei 2009 in categorie Amsterdam Centraal

Foto: Rutger de QuayAmsterdam is niet kindvriendelijk. Dat moet ik althans concluderen uit de berichtgeving in het Parool. Omwonenden klagen bij diverse crèches steen en been over lawaaioverlast die buiten spelende peuters veroorzaken. Sommigen gooien zelfs met eieren naar de kleintjes.

Stadsdeel Centrum heeft wel begrip voor de klachten en legt kinderdagverblijf Het Klaproosje restricties op, zo lees ik. Niet meer dan twee uur buiten spelen en maximaal 18 kinderen tegelijk. Dat begint al aardig te lijken op een gevangenisregime waar de Bijlmerbajes zich niet voor zou hoeven te schamen.

Krijg je de ellende van andermans nakomelingen aan je kop.

Nu geef ik toe, kinderen kunnen ook een flinke teringherrie maken hoor. Vooral in stadsdeel Centrum. Die verwende yuppenkrengen beginnen natuurlijk meteen te krijsen als er een zandschepje of zo'n Fisher Price karretje wordt afgepakt.

Heb je net voor een half miljoen een riant appartementje aan de Prinsengracht verworven, krijg je de ellende van andermans nakomelingen aan je kop.
Ik zou zeggen: Duck-tape over al die bekkies, de huizenprijzen staan al zo onder druk. Die herrie kunnen we niet hebben binnen onze grachtengordel.

Ho, wacht even, ik snap het al. Kinderdagverblijf 't Klaproosje zit vlak bij de Rozengracht, uw weet wel, die rustieke en lommerrijke omgeving. Dat stiltegebied. Dan is het logisch dat er wordt geklaagd!
't Klaproosje groeit bovendien schuin tegenover de Westertoren. Dat maakt het nóg logischer dat er wordt geklaagd, want dat zijn natuurlijk dezelfde zeikerds die indertijd het carillion van de Westertoren niet verdroegen.

Foto: Rutger de Quay via Flickr.

Tags: