Wereldberoemd achter de geraniums

Donderdag 06 November 2008 in categorie Opinie

Ik heb het gisteren maar even laten bezinken en betijen, al dat gedoe rond de verkiezing van Barack Obama tot 44ste president van de Verenigde Staten. Bovendien moest ik een beetje bijslapen van een doorwaakte nacht. Eigenlijk had ik in de verkiezingsnacht gewoon netjes op tijd naar bed willen gaan, maar je schijnt het tegenwoordig niet te kunnen maken om tijdens een historisch moment te liggen pitten.

Zoals her en der al is opgemerkt, wordt Barack Obama bijna ingehaald als de nieuwe Messias, de Verlosser. Hosanna Obama, waar hebben we dat eerder gezien? De man mag wel goed om z'n hachje denken, want de vorige keer is het ook niet zo best afgelopen. Ik voorzie trouwens een gigantische volksopstand of misschien wel burgeroorlog wanneer de Heiland van gekleurd Amerika zou worden omgelegd. Dat zou een impact hebben waarbij 9/11 verbleekt. Hopelijk is Obama dus goed verzekerd.
Het domste lekkere wijf van heel Amerika
Mijn gedachten, ze zijn wat somber geef ik toe, gaan vandaag ook uit naar verliezer John McCain. Die kan nu achter de geraniums. Wat bezielt trouwens een oude man van 72 om zich een jaar lang volkomen uit te putten in een verkiezingscampagne? Is dat niet een beetje laat om nog toe te zijn aan een nieuwe uitdaging? Moet je dan niet eens een arts raadplegen om je af te helpen van die volkomen doorgeslagen ambitie? Het had weinig gescheeld of de wereld had de komende jaren moeten aankijken tegen een president met een rollator op het bordes.

Uiteindelijk staat McCain met lege handen. Hij is er niets mee opgeschoten. Nou ja, een beetje. Hij is nu wereldberoemd en iedereen kent zijn heldhaftig verleden. Maar dat alles is volgende week alweer vergeten.
Sarah Palin heeft ook nationwide gescoord als het domste lekkere wijf van heel Amerika. Over vier jaar gaat ze zelf een gooi doen naar het presidentschap, heeft ze zich al laten ontvallen.
We mogen dus wel concluderen dat de Republikeinen in intellectueel opzicht niets te bieden hebben dat uitstijgt boven het niveau van twee Bushes en een Palin.

Maar goed, de kermis is weer over, de straten worden aangeveegd, Balkenende heeft de aanstaande president gefeliciteerd en wij kunnen over tot de orde van de dag. Hetgeen in onze contreien zoveel omvat als: 65-plussers met bijstand mogen bijverdienen.
O jee, daar zijn we mooi klaar mee. Want dit brengt potentiële Nederlandse McCaintjes natuurlijk op ideeën...

Tags: