Advocaatje leef je nog?

Maandag 19 Februari 2007 in categorie Criminaliteit en recht

Foto: QuotenetHet kan u niet zijn ontgaan dat er bonje is in advocatenland. Bram Moszkowicz wordt beticht van belangenverstrengeling in de zaak Holleeder omdat hij voorheen de zaken van wijlen Willem Endstra behartigde.

Een rechter vond het goed dat journalist Jort Kelder hem een maffiamaatje noemde. Terrorismebestrijder Tjibbe Joustra haalde Moszkowicz uit zijn kantoor omdat hij vond dat diens leven bedreigd werd. Het NOS-journaal meldde dat dit schromelijk overdreven was. Collega-advocaat Jan Boone sprak er schande van. Die lui in Den Haag waren idioten en leeghoofden en justitie was bezig met een gerichte actie om Moszkowicz te dwingen de verdediging van Holleeder neer te leggen.

Hoogleraar strafrecht Peter Tak vond het daarentegen allemaal best te billijken, want Moszkowicz had inderdaad iedere schijn van belangenverstrengeling moeten vermijden.

Misschien gooit hij zelfs wel helemáál het bijltje er bij neer.

Vanmiddag geeft Moszkowicz een persconferentie. Daar gaat hij waarschijnlijk zeggen dat hij de verdediging van Holleeder neerlegt. Misschien gooit hij zelfs wel helemáál het bijltje er bij neer en gaat hij voortaan in z'n eentje lekker RTL Boulevard presenteren en doet hij Holleeder over aan Nienke Hoogervorst.
Nienke wie? Ja, u weet wel, die deerne die destijds het programma 'De nieuwe Moszkowicz' heeft gewonnen.

Ik hoop dat Bram Moszkowicz op die persconferentie nou eindelijk ook eens gaat vertellen welk beroep Willem Holleeder nu eigenlijk altijd bij de belastingdienst opgeeft. En vooral ook waar 's lands topcrimineel de centen vandaan heeft om een topadvocaat als Moszkowicz van te betalen. Want los van alle commotie willen we natuurlijk niet dat de belangenverstrengeling dusdanige proporties heeft aangenomen dat Moszkowicz wordt betaald van de centen die Holleeder eerder van Endstra heeft afgeperst.

Update: Moszkowicz legt de verdediging neer, Jan Hein Kuijpers neemt de klus over.

Tags: