verhagen onder het asfalt

Dinsdag 22 Juni 2004 in categorie Even afreageren

Er moet tweehonderdvijftig kilometer asfalt bij om de files op te lossen. Zegt het CDA. Zegt Maxime Verhagen. Even in zijn verborgen agenda loeren! Ah, ik zie het al: het gaat niet echt om de files natuurlijk, want die zijn voor eeuwig onoplosbaar. Nee, de wegenbouwlobby heeft weer lopen mekkeren. De asfaltfabrieken moeten blijven draaien en als rechtse regering kun je die jongens natuurlijk niet tekort doen. Waarvoor zit je daar anders op het pluche, nietwaar?

Sneu voor Maxime, maar het gaat het niet door. Dat kun je op je vingers natellen! Want dáár hebben we natuurlijk geen geld voor. Het begrotingstekort moet worden teruggedrongen. Onder die drie procent blijven, weet je nog wel? We kunnen niks missen, Maxime, dat zeg je zelf toch ook altijd?
En dan nu ineens dat stelletje asfaltschijters te gaan subsidiëren? Dat zou mooi worden! Dan hadden we ook niet de sociale zekerheid hoeven slopen, de cultuursector de nek hoeven omdraaien en de pil uit het ziekenfonds hoeven halen. Bovendien mogen wij komende generaties natuurlijk niet opzadelen met óns asfalt!

Nee, als we dan toch wat extra geld moeten uitgeven, laten we dan de Verhagen-problematiek oplossen. Dat lijkt mij veel urgenter en nog goedkoper ook. Ruimhartig storten wij een paar ton asfalt in de tuin van Maxime Verhagen te Voorburg. Dat weet hij hoe het is wanneer je eigen groene hart onder een dikke laag pek verdwijnt.

Doe er meteen ook wat veren bij...

Tags: