Een meesterzet!

Vrijdag 14 Mei 2004 in categorie Media

Ik had nooit kunnen denken dat Nederland nog eens zo'n belangrijke rol zou spelen op het internationale strijdtoneel! Als lullolandje staan we altijd wel vooraan om troepen te sturen, maar qua krijgshaftigheid stellen we natuurlijk weinig voor. Als er één soldaat sneuvelt komt de premier terug van vakantie. Tot vandaag dacht ik: zelfs in vredesmissies zijn wij slecht. Ik heb mij vergist, moet ik nu toegeven...

De afgelopen week stonden de media bol van dat vreselijke schandaal over hetgeen de Amerikanen hun gevangenen aandoen in de martelbajes van Abu Ghraib. Hele cd's vol vreselijke beelden komen naarbuiten en de onderzoekscommissies buitelen over elkaar heen. De Britten konden natuurlijk niet achterblijven, maar hadden helaas geen foto's. De Daily Mirror zette ten einde raad toen maar zèlf het een en ander in scène.

Irakese terroristen onder leiding van Abu Musab al-Zarqawi lieten zich qua kijkcijfers natuurlijk niet wegdrukken en gingen daar nog eens flink overheen met een internetfilmpje van de onthoofding van de 26-jarige Amerikaan Nick Berg.

Toch komt Nederland vandaag met een meesterzet waar de hele Coalitie mooi niet van terug heeft! Laat staan Al Qaida! Via een Argentijnse website publiceert onze eigenste Máxima een familievideootje van Amalia. Uit haar gestolen camera. Dat 'gestolen' is natuurlijk doorgestoken kaart, maar de media zijn nu eenmaal gretiger wanneer iets illegaal is. Hulde aan Máxima! Daar kan de rest van de wereld nog een voorbeeld aan nemen in deze tijden van internationale barbarij!

De rijksvoorlichtingsdienst zeurt echter dat het strafbaar is.

Tags: