De boevenbende van Balkenende

Vrijdag 05 December 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

Voorzitster Erica Terpstra (VVD) riep Agnes Kant (SP) tot de orde tijdens een debat met een minister. Tijdens welk debat met welke minister weet ik even niet. Ik ving het terloops op. Doet er ook niet toe. Agnes had het gewaagd tegen de minister de zinsnede 'Kom op!' te bezigen. Volgens Terpstra, die wij gezien haar ietwat uit de hand gelopen postuur beter kunnen betitelen als De Terp, behoorde Agnes 'een minister van de Kroon' zo niet aan te spreken. Ik zeg u Terp: deze minister kwam nog heel goed weg.

Indien wij ons hart volgen, Terp, duiden wij deze hele regering voortaan aan als De Boevenbende van Balkenende. Want men is volstrekt doof voor de talloze problemen die deze schandalige bezuinigingen in de maatschappij teweeg brengen. Ondertussen worden er wel diverse dure hobbies beoefend zoals het sturen van troepen naar Irak. Dit gebeurde uiteraard alleen om Jaap de Hoop Scheffer aan zijn baantje bij de Navo te helpen, want wij hebben in dat land helemaal niets te zoeken. Nu gaat er ook nog een stelletje commando's heen. Het kan niet op. Verder staat er nog allerlei duur speelgoed op de begroting, zoals de Joint Strike Fighter.

Van het geld voor lunches en diners tijdens de recente OVSE-top in Maastricht hadden alle bijstandsgerechtigden uit een middelgrote gemeente minstens een jaar lang kunnen eten. Voorzitter Jaap is niet eventjes langs de Febo gegaan omdat wij een probleempje met onze begroting hadden. Dat zult u dan allemaal wel weer flauwe opmerkingen vinden, Terp. Maar wat moeten wij anders?

“Het liefst zouden wij die incompetente club eens lekker ordinair uitkafferen”

Kamerleden, journalisten, cartoonisten en columnisten moeten het toch altijd een beetje fatsoenlijk houden. Wij mogen niet een gigantische scheldkanonnade ten beste geven, hoewel wij graag ons hart op die manier eens zouden luchten. Deze regering verdient nu eenmaal niet beter. Men huichelt, men liegt, men pakt de armen en zieken en bevoordeelt de rijken. Maar dat is natuurlijk weer heel 'links' als ik dat zeg, hè Terp?

Dus mevrouw Terpstra, het liefst zouden wij die hele incompetente club eens lekker ordinair, recht van de straat uitkafferen. Deze Ministers van de Kroon verdienen niet beter. Daarom wil ik dat zij toch minstens de geschiedenis in gaan als De Boevenbende van Balkenende. Dat is nog eens wat anders dan de puinhopen van paars.

Zegt het voort: De Boevenbende van Balkenende!

Laatste wijziging: 05122003-20:15

Tags: