Bespaarbesluit

Woensdag 13 November 2002 in categorie Geldkwesties

Alles is duurder geworden door de euro. Volgens het Nibud ligt dat aan ons, maar volgens ons ligt dat toch écht aan de euro. Had ik nu maar alle kassabonnen van vorig jaar bewaard, dan kon ik het bewijzen. En eigenlijk hoef ik ook niks te bewijzen. Ga maar na: vrienden van mij waren laatst in Indonesië. Daar hebben ze géén euro en daar is alles véél goedkoper! Zo, daar heeft dat Nibud niet van terug!

Ondertussen zitten wij in Nederland met de gebakken peren (ook een stuk duurder, trouwens). Wij zijn gedwongen om elk eurodubbeltje tegenwoordig om te draaien. En niet alleen omdat ik slecht kan zien wat erop staat. Ik heb dus een Bespaarbesluit genomen. Want wij laten ons collectief in de luren leggen met allemaal onnodig dure producten waarvoor eenvoudige en goedkopere alternatieven zijn.

Laat ik als voorbeeld de toetjes nemen. Die Monatoetjestrut die beweert dat haar man zulke lekkere nagerechtjes verzint staat u gewoon te bedonderen. Het is alleen maar dure ouwe vla in nieuwe pakken, zogezegd. En ook de andere toetjesmerken doen daar schaamteloos aan mee. Die Danoontjes zijn nog de ergste oplichters. Meer plastic dan inhoud.

Van de week had ik trek in Stragiatelli yoghurt. Ik stond al met het kek vormgegeven bekertje in mijn handen toen ik plotseling mijn bespaarbesluit nam. Ik zette het terug, rukte een ordinair pak volle yoghurt uit het schap.
Thuisgekomen gaat het dan als volgt: lekker bakkie yoghurt, hagelslag erbij, wat suiker en de rest van de week eet ik lekker volop Verbal Jam's Stragiatelli Yoghurt! Met hetzelfde gemak zet ik nu ook al die vruchtenyoghurtjes overboord. Een paar blikken vruchten in huis halen, yoghurt erbij en smullen maar. Rozijnen heb ik ook al op voorraad. Kan ik nog wat verder variëren. Goedkoop en toch snel klaar.

Allochtone medelanders hoor je niet zo snel klagen over de euro. Die weten nog hoe je al die liflafjes zelf maakt. Heeft het Nibud dan toch gelijk? Niks daarvan! Want voor allerlei overheids- en nutstarieven hebben we geen uitwijkmogelijkheid. Ook voor veel genotmiddelen niet. Ik drink geen alcohol, anders was ik absoluut mijn eigen whisky gaan stoken.

Ik nodig u van harte uit om mee te doen aan Verbal Jam's Bespaarbesluit-actie! Saboteer het schaamteloos eurokapitalisme en post hier uw besparende alternatieven! En zegt het voort!

Een koekje van eigen deeg is best lekker!Tags: