Vliegverbod

Dinsdag 24 September 2002 in categorie Milieu, flora, fauna

Ik houd van vliegen, maar niet van vliegen.
Heb je hém weer met z'n slappe woordspelingen! Z'n jeux de mots! Kom terzake man!

Ik heb een lamp in de kamer hangen en vliegen vinden die lamp werkelijk het einde! Ze krijgen er maar geen genoeg van om er eindeloos omheen te neuroten, meestal met drie of vier tegelijk, lekker Topgunnetje spelen. En natuurlijk af en toe even handenwrijvend zitten kakken.

Maar ik had daar dus schoon genoeg van, weet je, telkens dat gejojo in mijn ooghoeken, dat azen op mijn voedsel dat onder de lamp op tafel staat.

Dus wat doet een mens dan? Die stelt eerst een vliegverbod in. Maar net als bij Irak moet je dat kennelijk afdwingen. Gifgas is geen optie, want ik heb nog een huisdier dat wél een verblijfsvergunning heeft.

Ik heb menig vliegenmepper in huis en daarmee in principe voldoende militaire slagkracht om de vijand uit te schakelen. Probleem is alleen dat de lamp nogal fragiel is en ik met het vliegenmepperwapen dan teveel collateral damage aanricht. Sommige wereldleiders zitten daar niet mee, maar ik moet de rotzooi zélf opruimen.

De traditionele plakkerige vliegenvanger valt ook af, want dan zitten de vliegjes straks opnieuw handenwrijvend en gniffelend toe te kijken hoe ik in mijn eigen val verstrikt raak. Gebruik nooit een wapen waarvan je zelf het slachtoffer kunt worden.

Ik was daarom op zoek naar een modern en schoon wapen om de vijandelijke luchtmacht uit te schakelen. Zoals ik al eerder zei: ik houd van vliegen en heb daarom het vliegtuig naar Israël genomen. Daar weten ze alles van modern wapentuig. Ik kwam terug met de 'Mosquito', een zwaar kaliber electronisch wapen dat door middel van 'the magic light' de vlieg aantrekt en vervolgens meedogenloos elektrocuteert.

Nu zult u zeggen: die dingen hebben we hier ook wel, maar die lullige Blokkerlampjes werken dus voor geen meter. Zoiets moet je toch echt aanschaffen in een land dat ruime ervaring heeft in hedendaagse oorlogsvoering. Zoals elk wapen was het duur en even flink sjouwen, maar voor de soevereiniteit van het eigen grondgebied moet je iets over hebben.

Al enige maanden handhaaft de Mosquito het vliegverbod naar wens. Elke vlieg, mug, mot of ander Unidentified Flying Object is onder triomfantelijk geknetter uit de lucht gehaald.

Tot deze week. Reeds enkele dagen schendt een vlieg hier brutaal het luchtruim, lapt alle VN-resoluties aan zijn laars, cirkelt ook niet rond de lamp maar bij voorkeur langs mijn beeldscherm. Het Magic Light van de Mosquito oefent geen enkele aantrekkingskracht op hem uit.

Vloekend en tierend loop ik door de kamer. Is dat kreng blind ofzo??

Ik zal dus Bush & Blair maar even faxen dat ze met alle eventualiteiten rekening moeten houden...

Hoe los ik dit op, als pacifist zijnde?

Tags: