Ziggo mist scoringskans

Vrijdag 28 November 2014 in categorie Schandelijke taferelen

DVD-cassette De Avonturen van De Jong.Ziggo wilde mij laten weten dat ik heel veel kansen laat liggen om allerlei mooie films en series uit hun kabeltje te tappen. Deze leemte wilde de kabelboer wel voor mij opvullen. Uiteraard tegen wat extra betaling, maar goed, de mensen bij Ziggo moeten ook ergens van leven. Ik kan enig begrip opbrengen voor hun pogingen om mijn nogal beperkte blik op het televisielandschap te verruimen. Maar de manier waarop ze dat deden stond mij totaal niet aan.

Ziggo stuurde mij een DVD-cassette getiteld: 'De avonturen van De Jong'. Ik vond het al gek dat het dan maar één enkele DVD was. Omdat zelfs iemand als Crocodile Dundee qua avonturen niet bij mij in de schaduw kan staan, had ik toch minstens een DVD-bóx verwacht!

Maar vooruit, één DVD-cassette dus. Er zat bovendien géén DVD in, want DVD's waren ouderwets en dus niet meer nodig, aldus Ziggo.

Haha, op het verkeerde been gezet! Dat was nog eens een leuke stunt van Ziggo! Al je abonnees een dvd-cassette sturen die dan leeg is! Wat zullen die inhalige gratis-geilers op hun neus kijken zeg! Vooral die De Jong natuurlijk, met z'n lullige avontuurtjes. Zijn vrouw zal hem nu wel wantrouwend aankijken: hoezo Avonturen van De Jong? Waar? Met wie?

Maar nu ik weer even. Ziggo heeft een paar miljoen abonnees. Ik stel mij zo voor dat Ziggo al die abonnees zo'n geinige lege DVD-cassette heeft gestuurd, uitsluitend om het lullige punt te maken dat je bij Ziggo géén DVD's meer nodig hebt omdat je alles via hun kabeltje kunt gaan zien.
Dat is een enorme berg zinloos plastic die straks weer ons milieu belast en onnodig energie en hulpbronnen verspilt.
Leeft men bij Ziggo onder een steen? Nooit gehoord van de 'plastic soep' die als genante aanklacht tegen ons consumptiegedrag in de oceanen ronddrijft? Of kijken ze bij Ziggo nooit tv? Op dit soort onnozele reclame behoort een boete te staan wegens milieuvervuiling.

Driewerf dom van Ziggo! Ze hadden juist kunnen scoren door met een simpel foldertje duidelijk te maken dat dankzij hen al die DVD's van milieuvervuilend plastic plus cassettes volslagen overbodig werden. Ziggo als milieuvriendelijk alternatief voor de DVD! Ik zou bijna Louis van Gaal gaan citeren, maar mijn onvolprezen bescheidenheid (zie de alinea over Crocodile Dundee hierboven) weerhoudt mij hiervan.

Tags: