Het criminele podium

Zondag 14 Oktober 2012 in categorie Criminaliteit en recht

De afgelopen week was er veel commotie rond het optreden van Willem Holleeder in College Tour. De voornaamste kritiek was dat je zo'n zware crimineel geen podium mocht bieden. Nogal hypocriet, want criminaliteit is al decennia lang puur entertainment en dat wordt ook steeds erger. Criminaliteit loont, vooral ook voor de media.

Jarenlang stonden de kranten vol met de slechtheid van Willem Holleeder.

'Opsporing Verzocht' behoort tot de best bekeken programma's. Ook series waarin rechters, criminelen en politie een rol spelen bevolken in ruime mate ons beeldscherm. Peter R. de Vries heeft lange tijd een dikke boterham verdiend aan de sensatie rond de zware misdaad. Door het extreem toenemend gebruik van bewakingscamera's door zowel overheid als particulier stikt YouTube van de bewakingsbeelden.

Jarenlang stonden de kranten vol met de slechtheid van Willem Holleeder. Vol trots meldde John van den Heuvel destijds dat hij erin was geslaagd stiekem met hem te bellen in de gevangenis, als ik mij goed herinner. En nu mag College Tour die verderfelijke man ineens geen podium bieden. Schei toch uit: we smullen ervan.

Tags: