De omgeving is totaal veranderd

Verbal Jam op reis

Maandag 23 Mei 2011 in categorie Israël en het Midden-Oosten, Op reis

Verdorie, het is alweer ruim een week geleden dat Ajax kampioen werd! Wat gaat de tijd toch snel: iedereen is het alweer vergeten.
Ik zéker.
Mijn omgeving is in die week totaal veranderd. Ik zit ergens in het Midden-Oosten. Ik houd het expres een beetje vaag, want als je bijvoorbeeld, louter hypothetisch en bij wijze van spreken, zegt dat je in Israël zit, heb je meteen weer tante Anja Meulenbelt in je nek.
Dus ik kijk wel uit.

De andere omgeving

[klik voor gehele afbeelding]

Ik was een paar dagen verstoken van internet, anders had ik wel eerder van mij laten horen. Maar het bleek dat het internetkastje (ik houd het ook voor de leek begrijpelijk) hier in huis dusdanig door de Mossad beveiligd was, dat alleen de computer van mijn schoonmoeder erop mocht. Pas na een uur praten met de veiligheidsdienst helpdesk kregen wij voor elkaar dat ook mijn vrouw en ik werden toegelaten tot het Israëlische internet. Maar slechts bij hoge uitzondering! Omdat wij er door de telefoon zo aardig uitzagen.

In werkelijkheid had men onze antecedenten natuurlijk allang nagetrokken. Dat begint al bij aankomst op het vliegveld Ben Goerion.
Daar zitten douanebeambten in hokjes je streng en screenend aan te kijken met speciaal getrainde röntgenogen. Als je ook maar in de verste verte op Gretta Duisenberg lijkt heb je een probleem. Geert Wilders mag echter zo doorlopen. De Blonde Woestijnrat is hier namelijk een beschermde diersoort.

Maar goed, ik dwaal af, ik had mij voorgenomen de komende weken de Nederlandse politiek zo ver mogelijk achter mij te laten.
Binnenkort zal ik daarom verslag doen van een nationaal volksvermaak dat in Nederland reeds lang verboden is: fikkie steken.

Tags: