Weesp

Vrijdag 13 Februari 2009 in categorie Criminaliteit en recht

Ik hoop niet dat u in Weesp woont. Want wat is Weesp toch een trieste gemeente. Daar belden twee jochies naar de politie met de mededeling: "Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat eraan!" Volgens de Telegraaf tenminste.
In Weesp trad direct alarmfase Pioenrood in werking, kreeg elke peuter persoonsbeveiling en werden de anti-terrorisme eenheden paraat gehouden.
Scherpschutters op de schooldaken.

Zonder het Fabeltjeslanddrama in België was men aan deze dreigementen schouderophalend voorbij gegaan, had men aan de stemmen wel gehoord dat het kwajongens waren.
Maar nu werd het NOS-journaal erbij gehaald, evenals Opsporing Verzocht.
Dat noemt men 'het zekere voor het onzekere nemen'. Heel verstandig! Want stel je eens voor als de Jozefschool werkelijk was afgeslacht! Dan had burgemeester Horseling persoonlijk naar de plaats des onheils moeten gaan. Op de fiets, want hij heeft geen rijbewijs. Zie het maar op te brengen om al die ouders te moeten troosten terwijl je tot je burgervaderlijke knieën in de stapels kleuterlijkjes staat. Met je reflecterende broekklemmetjes nog om je vers geperste pantalon.
Nee, Weesp, daar kun je maar beter vandaan blijven. Dat is een no-go area geworden.
Maar ik moet wél toegeven dat in Weesp de jeugd tenminste nog serieus genomen wordt.

Tags: