Ongemak

Vrijdag 09 Januari 2009 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Technologie

The internet is brokenEr was vandaag een grote storing op internet. Zelfs telefoneren lukte niet, want dat loopt bij ons eveneens via internet. Gelukkig deed mijn mobiele telefoon het nog wél.

Onze excuses voor het ongemak, zei het bandje bij de helpdesk.
Ongemak? Dat is wel héél zachtjes uitgedrukt! Dat is bijna zoiets als flyers boven Gaza droppen met de tekst 'onze excuses voor het ongemak!'

Toegegeven, die grap was ongepast, maar ik vond hem zelf te leuk om weg te laten.
Maar afgezien daarvan is de moderne westerling tegenwoordig toch zwaar de klos als zijn internetverbinding verbroken is.
Zijn hele sociale leven ligt direct plat. Want dat verloopt tegenwoordig voornamelijk via Hyves, Facebook, MSN en Twitter. En als je dan ook niet eens meer bellen kunt...

Het kan ook gewoon de griep geweest zijn

Je raakt ook onmiddellijk in een soort 'catch 22', want je kunt niet even op de site van de provider kijken wat er aan de hand is. In het ergste geval is het hele internet per direct opgeheven.

Stel je toch eens voor zeg! De hele moderne wereld zou door een moeizaam reïntegratieproces moeten. Hoe plak je ook weer een postzegel? Zeg opa, weet jij nog hoe je zo'n girobiljet invult? Verkoopt de sigarenboer nog van die pornobladen?
Ik werp maar een paar willekeurige problemen op.

Er bleef mij vandaag niets anders over dan in bed te blijven. Met een aspirientje tegen de ontwenningsverschijnselen.
Het kan ook gewoon de griep geweest zijn die ik voelde.
Griep is ook zoiets uit het pre-internet tijdperk.
Had allang virtueel kunnen zijn als de wetenschap z'n tijd niet verlummeld had op internet.

Tags: