Bij het grofvuil

Zaterdag 30 Augustus 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Sommige mensen hebben een dusdanig opgepompt ego dat het maar niet tot hun botte hersens wil doordringen dat de wereld helemaal niet op hun mening zit te wachten en al helemaal niet op hun autobiografie. Zo iemand is Dick Grijpink, voormalig smeris en taximafioso in Amsterdam. Zelf is hij bepaald niet van onbesproken gedrag, om maar eens een understatement te gebruiken, maar de man acht nu de tijd gekomen om af te rekenen met de in opspraak geraakte Wijnand Duyvendak.
Dit meldde de Volkskrant gisteren. Grijpink is bezig met een autobiografie die hij door een ander laat schrijven. De Volkskrant had een kopietje van het manuscript en citeert Grijpink zonder verdere kritische vragen.
Grijpink is wel de laatste om een ander de maat te mogen nemen
Femke Halsema van GroenLinks noemt de uitlatingen van Grijpink 'beschadigend'. Dat is nog mild uitgedrukt. Dick Grijpink is wel de laatste of all people om een ander de maat te nemen over diens vermeende criminele verleden.
Sterker nog: van mensen als Grijpink willen wij eigenlijk nooit meer iets horen, die moeten zich héél erg gedeisd houden en zich in een hoekje diep gaan zitten schamen over de ellende die ze zélf hebben aangericht.
Grijpink en zijn autobio mogen bij het grofvuil. Dat is wel zo hygiënisch.

Tags: