Uitslovers

Zondag 14 December 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik word altijd zo moe van die mensen die nu hun kerst- en nieuwjaarskaarten al klaar hebben.
Waar halen ze de tijd vandaan?
En vooral: waar halen ze de zin vandaan?
Ik vind het eigenlijk een vorm van vroegtijdig klaarkomen.

Elk jaar is het weer dezelfde ellende. Het is een beetje wezensvreemd voor mij, het zit niet in mijn DNA om kaartjes te willen versturen.
Begrijp me goed, ik gun iedereen een kaartje, maar laten we eerlijk zijn, het is corvee.
En de decemberzegels zijn ook al duurder geworden, las ik.

Het is toch ook niet meer echt nodig in dit digitale tijdperk?
We hebben nu toch Hyves?
"Heb jij geen kaarten verstuurd dit jaar?"
'Jawel, heb jij geen Hyves dan? Ik heb al mijn vrienden een kerstkrabbeltje gestuurd."
Zo heten die dingen, krabbeltjes. Bij Hyves dan. Infantiel als ze zijn. Maar die mensen dus hè, die lui die zo vroeg klaar zijn met die kaarten. Volgens mij zijn die na de vorige kerst al meteen weer voor het volgend jaar begonnen. Of hebben ze een keer tien jaar vooruit zitten werken.

Eigenlijk zijn dat héél irritante mensen (u niet natuurlijk, u had toevallig even niets omhanden, komt normaal nooit voor).
Van die mensen die altijd in alles haantje de voorste willen zijn. Op school ook meteen met hun vinger in de lucht zitten als de meester z'n vraag nog maar half gesteld heeft. In het parlement als eerste naar de interruptiemicrofoon lopen. Op weblogs als eerste reageren en dan 'w00t' schrijven. Al op 1 februari hun belastingopgave insturen. Al drie uur voor de wedstrijd aanwezig zijn. Al voor het zingen de kerk uit gaan. Al drie dagen tevoren in de rij staan voor de nieuwste iPod. Als eerste dood gaan en voordringen bij de crematie (haha, ja de kaarten zijn tenminste al de deur uit!).

Die mensen die eerst poepen en dan pas pissen, eerst in de gids kijken en dan pas de tv aanzetten, als enige een voorgerecht nemen en de anderen laten wachten, zelfs bij het voetgangerslicht als eerste weg willen zijn als het op groen springt, op eerste kerstdag de tweede kerstdag al vieren, als eerste de laatste willen zijn, terwijl ze niet in de gaten hebben dat dat helemaal niet kan. Tenzij ze natuurlijk op 1 januari al kerstkaarten versturen.
Van die mensen dus.

En dan heb je ook nog van die mensen die zich daarover als eerste en enige over gaan zitten opwinden.
Ik ben de eerste om dat toe te geven.
Ik geloof dat ik het even niet meer trek...

Lees ook: eBooks van Verbal Jam.

Tags: