Gegarandeerd Lamlendig en Slecht

Donderdag 11 Oktober 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Het mooie van internet is, dat je er zo mooi je gram kunt halen. Al het dagelijks ongenoegen zet je gewoon online. Zo lag er vorige week bij mij een briefje in de bus van General Logistics Systems Netherlands BV, kortweg GLS. Daarop werd mij verweten dat ik niet thuis was geweest en dat de bezorger een voor mij bestemd pakje weer mee terug had moeten nemen.
Op hun website kon ik invullen wanneer ik wél thuis was. Dan zouden zij proberen het nogmaals te bezorgen.

Ik vulde de dinsdag in en wachtte die dag tevergeefs en nieuwsgierig. Tevergeefs omdat de bezorger niet kwam en nieuwsgierig omdat het briefje dusdanig onduidelijk was ingevuld dat ik mij nog steeds afvroeg wie mij een pakketje had gestuurd.
Wat zou het zijn? Woensdag belde ik met het telefoonnummer op het briefje. Vijfendertig cent per gesprek. Ik werd verwezen naar een telefoonnummer van het depot in Amsterdam. Daar werd niet opgenomen. Ik vogelde een ander nummer uit. Ik kreeg te horen dat het pakketje al was bezorgd. Nou, niet bij mij. Nee, het was aan ene familie P. gegeven. Die kende ik niet. Althans, niet van naam, wel van gezicht. Zij wonen drie verdiepingen onder mij.
Ik vroeg mij verbijsterd af waarom een chauffeur mijn pakketje aan een wildvreemde weggaf. Wanneer ik het zelf had opgehaald had ik mij moeten legitimeren. Dat vond ik eigenaardig.
Ik ging verhaal en mijn pakketje halen bij de familie P. Ze waren er niet.

Vandaag was de familie P. eindelijk aanwezig. Zij hadden voor mij en voor zichzelf geen pakketje.

Ik ging weer bellen met het depot van General Logistics Systems Netherlands BV, kortweg GLS. Na lang wachten werd daar eindelijk opgenomen. Ja, sorry, het was daar altijd druk.
Kwestie van meer personeel aannemen, denk ik dan. Goed voor de werkgelegenheid en goed voor het humeur van de klant.
Een ietwat norse mevrouw ging het uitzoeken. Voor die norsheid heb ik alle begrip. Die wordt meestal veroorzaakt door een onbeholpen bedrijfsorganisatie.
Het probleem werd opgelost. Het pakketje was niet voor mij, maar voor de familie P. Het briefje was per ongeluk bij mij in de brievenbus gegooid. Mijn brievenbus hangt vier rijen en vierentwintig nummers verder dan de brievenbus van de familie P.

Ik heb vijf dagen achter een pakketje aan gezeten dat niet voor mij was. Daarover zou ik mij kunnen opwinden. Dat doe ik niet. Mijn wraak is toch wel zoet en eeuwigdurend, dankzij internet en Google.
Ik adviseer u alleen om mij nooit een pakketje te sturen via General Logistics Systems Netherlands BV, kortweg GLS. Want dat komt toch nooit aan.

Tags: