stormschade
Vrijdag 19 Januari 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie
Wij hadden eens een oud tuinhuisje. Dat was indertijd gebouwd door mijn vader. Mijn vader had weliswaar geen twee linkerhanden, maar zijn rechter gebruikte hij uitsluitend om te tekenen. Hij was namelijk tekenaar. Met zijn linkerhand deed hij dan de meeste andere dingen, zoals tuinhuisjes bouwen.
Het resultaat was er ook naar. Het was een tamelijk gekunsteld hok, voornamelijk opgetrokken uit bouwhout dat al een keertje eerder ergens was gebruikt. Toch heeft dat tuinhuisje er veertig jaar gestaan en heeft het schadevrij de meest verschrikkelijke stormen doorstaan. Zo moeilijk kan het dus niet zijn om iets te bouwen dat windvast is. Met verbijstering kijk ik dan ook naar de beelden op het journaal. De gevelplaten van een SBS6-gebouw zijn eraf gewaaid. De dakplaten van woningen in Amsterdam zijn door de wind weggetrokken. De ramen van een bankgebouw zijn eruit gedrukt.
Hieruit blijkt maar weer eens wat voor troep er door sommige aannemers is afgeleverd. Want niet de storm was te sterk, het huidige bouwen is te slap. In al die eeuwen zijn Westertoren en Dom niet omgewaaid, staat het paleis op de Dam nog stoer overeind en hebben de houten huizen op Marken maling aan de hoogste windkracht.
Ik weet wel een goede manier om in de toekomst een hoop stormschade te voorkomen. Bij elk gebouw waarbij onderdelen zijn lostgewaaid leest Philip Freriks in het journaal de namen voor van degenen die het hebben gebouwd. Want wie beroepshalve iets bouwt dat nog gammeler is dan mijn vaders tuinhuisje verdient de schandpaal. Let maar eens op, dat bevordert de stormbestendigheid!
En dan nog dit:
U heeft nog maar twee dagen om Verbal Jam te nomineren voor een Dutch Bloggie.
Mis deze kans niet en ga stemmen!
U heeft nog maar twee dagen om Verbal Jam te nomineren voor een Dutch Bloggie.
Mis deze kans niet en ga stemmen!
Tweet |