Onbeperkt kettingzagen

Maandag 26 Februari 2007 in categorie Amsterdam Centraal

amsterdam slotervaart - Wat is dat toch heerlijk om als bomensloper lekker ongestoord je gang te kunnen gaan. Met een kapvergunning in je kontzak woest om je heen staan maaien met de kettingzaag. Zo'n buitenkans krijg je niet vaak, dus met het schuim in de mondhoeken neem je de ene dikke stam na de andere eens flink te grazen. Zo, die geeft geen schaduw meer!
Moe maar voldaan kruip je 's avonds in bed achter moeders vlezige stronk en zucht: "Het was ge-wel-dig, Mien! Dat Christoffel Plantijnpad kennen ze niet meer terug!"
O, er zullen best allerlei goede redenen of smoezen zijn geweest om langs het Christoffel Plantijnpad in Slotervaart tientallen reusachtige bomen te kappen. Die krengen waren weer eens iepenziek natuurlijk. Of hadden stormschade. Of boombasttering. Takkenmoeheid en schorsschurft desnoods. Misschien zag de deelraad door de bomen het bos niet meer. Wie zal het zeggen? En ze hebben waarschijnlijk ook beloofd om elke boom netjes te vervangen door een nieuw exemplaar, u weet wel, zo'n anorexiaal twijgje met een paaltje ernaast. Nee, dat is vast allemaal dik in orde.


Waar ik nog wél wat problemen mee heb is de CO2-balans. Dagelijks word ik aan mijn hoofd gezeurd om toch vooral mijn persoonlijke CO2-uitstoot te compenseren. Dan moet ik een Daihatsu gaan kopen, want die fabrikant van pruttelautootjes belooft een jaar lang bomen voor me planten ter verrekening van mijn uitlaatgassen.
Wanneer ik een vliegreis maak wordt mij een vrijwillige bijdrage gevraagd. Ook die wordt omgezet in vriendelijke flora. Zo kan ik dan weer rustig slapen, zonder schuldgevoel over mijn broeikasgasproduktie.


Maar mooi niet dus! Heb ik net mijn broeikasboekhouding op orde, raast het stadsdeel Slotervaart eens lekker 'van dik hout zaagt men planken' door de buurt! Bijna alle bomen weg! Kan ik weer opnieuw beginnen met Daihatsus kopen! En Al Gore kan ondertussen wel kappen met die milieucampagne van hem. Die houdt tóch geen stand wanneer de eerste de beste lullige deelraad in Amsterdam-West de boel kan lopen saboteren.
Daar ga je dan met je strijd tegen de opwarming van de aarde! U gaat het merken: in Slotervaart wordt binnenkort de grond te heet onder onze voeten!

Tags: