even bijkomen...

Maandag 26 December 2005 in categorie Waargebeurde verzinsels

Verbal Jam wenst alle lezers een rustige en genoeglijke Tweede Kerstdag. Kijk, die eerste dag komt iedereen wel door, ook zonder wensen. Maar die tweede, die is het zwaarst. Nog brak van alcoholica, allerlei exotisch wild dat te hoog in het spijsverteringskanaal is blijven hangen en maar niet zakken wil, koppijn van het gejengel van de kinderen, uitgeput van de schoonouders die om half drie nóg niet vertrokken waren, neef Jaap die dronken in de kerstboom hing en... verrek, hij hangt er nog steeds! Wacht even...

Geen beweging in te krijgen, nog altijd loenst hij laveloos tussen wat kerstballen door, lalt met het engelenhaar in zijn neusgaten iets over 'in de mensen een welbehagen' en laat een boer die de kerstklokjes zachtkens doet klingelen.
In het licht van de mistroostig knipperende lampjes ontwaar ik opgedroogde resten gekotste kalkoen tussen de takken van de dennenboom, die ineens niet meer zo wonderschoon zijn als het lied ons wil doen geloven.
Ik heb voorlopig maar wat kunstsneeuw over neef Jaap heen gespoten, dan valt hij minder op. Want het ziet ernaar uit dat wij hem dit jaar pas tegelijk met de kerstboom de deur uit kunnen doen.

Maar goed, waar was ik? O ja, u begrijpt: ik wens u allen veel sterkte deze dag. Rust vooral goed uit, want we krijgen óók nog oud en nieuw. Ik kan op voorhand al geen oliebollen meer zien.

Tags: