diskettes

Donderdag 08 December 2005 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Kunnen wij de veiligheid van ons land wel toevertrouwen aan de AIvD? Ze hebben al een indrukwekkende reeks blunders op hun conto. En nu weer agent R17NE, die diskettes met geheime informatie achterliet in een omgeruilde lease-auto.

Diskettes... Wat waren dat ook weer? Hoe is het eigenlijk gesteld met het automatiseringsniveau van onze veiligheidsdienst? Geen cd of hippe memorystick, maar diskettes. Waren het 3,5 inch diskettes of van die slappe 5,25 inch dingen? Werkt men er soms nog met de IBM PC met 8088 processor uit 1982? Met MS-DOS? Ikzelf laat nóóit diskettes in mijn auto liggen. Nu niet en vroeger niet. Want op het doosje stond dat dit niet mocht. Vanwege de warmte en het zonlicht en zo. Daar werd uitdrukkelijk voor gewaarschuwd. Maar geheim agenten denken zeker dat ze álles mogen, dat zij verheven zijn boven de regels van de maatschappij, de natuurwetten en de autokrakers.
Wij hebben een domme veiligheidsdienst. Want als ze slim waren hadden ze allang Peter R. de Vries in dienst genomen. Peter R. de Vries is namelijk in Nederland het loket Geheime Gevonden Voorwerpen.

Tags: