Zomerkunstjes van het kabinet

Vrijdag 01 Juli 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

De kamer is met reces. Dat is lekker rustig voor onze democratie. De stofwolken van de ravage die het kabinet het afgelopen parlementair jaar heeft aangericht kunnen neerdalen. Toch blijft het oppassen in deze zomerperiode, want uitgerekend in de komkommertijd heeft de boevenbende van Balkenende de gewoonte de burgers stiekem een kunstje te flikken. Zo schrapten zij twee jaar geleden tijdens de vakantie de vervolguitkering op de WW en de pensioenopbouw van ambtenaren in de WAO.

U kunt zich dus het beste mentaal voorbereiden, want er is een dikke kans dat Nederland geheel is verbouwd wanneer u nietsvermoedend terugkeert van uw vakantieadres. Dan zijn die lastige geluidsnormen voor Schiphol geheel afgeschaft, is de luchthaven geprivatiseerd en twee keer zo groot als bij uw vertrek. In het voorbijgaan ziet u bij de incheckbalie nog het laatste restje van de 25.000 asielzoekers die tijdens uw afwezigheid het land zijn uitgeschopt.

De EO is staatsomroep geworden

Ook is de EO staatsomroep geworden en zijn alle andere zendgemachtigden opgeheven. Nova wordt gepresenteerd door Andries Knevel en gaat alleen nog maar over hemzelf. Pechtold heeft het staatsbestel ingrijpend veranderd en de 'zelfbenoemde premier' ingevoerd. Dat is natuurlijk Balkenende, daarover geen misverstand.
O ja, uw huurhuis staat te koop en uw koophuis staat te huur (doorhalen wat niet van toepassing is). Dat vond Sybilla Dekker beter voor de doorstroming op de woningmarkt. Houd die tent of caravan dus nog maar even bij de hand...

Tags: