de nacht van noten

Zondag 06 Maart 2005 in categorie Politieke Portretten

Han Noten, de uitgerangeerde NS-er die nu voor de PvdA in de Eerste Kamer zit, gaat tegen de grondwetswijziging stemmen die nodig is om ons een gekozen burgemeester te bezorgen. Minister Thom de Graaf loopt namelijk veel te snel voor de troepen uit, vindt hij. Dat kunnen de gemeentes niet bijbenen. Rustig aan dus, het jaar 2010 is vroeg genoeg. Han Noten krijgt nu morgen vast een fijne doos sigaren toegestuurd van Hans Wiegel, want ook binnen de VVD is men als regentenpartij pur sang niet enthousiast over de democratisering van het burgemeesterschap.

Die doos sigaren kan Noten beter niet oproken. Niet zozeer omdat het ongezond is, maar omdat Wiegel die straks terug wil hebben. Ik vermoed hier namelijk een verborgen agenda van de PvdA. Als de gekozen burgemeester straks op de lange baan gaat is D66 kwaad en is er herrie in het kabinet. Dit onderwerp is dus een mooie gelegenheid om deze regering beentje te lichten.

Binnenkort krijgen we in de Eerste Kamer de 'Nacht van Noten'. Net als indertijd die 'Nacht van Wiegel', toen deze dat andere troetelkind van D66 om zeep hielp: het referendum. Wiegel rookt binnenkort dus weer een sigaar uit eigen doos. Of anders wel een zware pijp.
Die Noten is tenminste een man met ballen!

Zie ook: Brechtjesblogje.