huiveren met hoezen

Zondag 16 Januari 2005 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

De rapper Ali B won de Popprijs 2004. Hopelijk is dit niet maatgevend voor het actuele niveau van de vaderlandse popcultuur, want dan wordt het tijd voor twee minuten stilte. Maar goed, nu we dan toch zijn ondergedompeld in de popprijsdepressie, nemen we de kans waar om aandacht besteden aan andere tenenkrommers uit de popgeschiedenis.

Waar u namelijk beslist eens langs moet gaan is het Museum for Bad Album Covers, vooral als u van griezelen houdt. Voor iedereen die nog ergens een al of niet ondergestofte stapel oude grammofoonplaten heeft liggen is dit feest der herkenning, want er zat altijd wel een platenhoes in die vinylcollectie van u die het oog deed huiveren. Geef maar toe. Meestal van een artiest waarvan sindsdien gelukkig nooit meer iets vernomen is, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een enkele superster zich qua smakeloosheid destijds ook niet onbetuigd liet.

Ga dus langs bij het museum voor de slechte platenhoezen. Zeker wanneer u een liefhebber bent van onversneden camp is de top tien een regelrechte aanrader!

Hiernaast afgebeelde hoes: Devastatin' Dave, the turntable slave!