de onderkant van de wereld

Zondag 16 Januari 2005 in categorie Media

We realiseren het ons niet dagelijks, maar aan de onderkant van de wereld gaat het leven ook gewoon door. In 'down under' Australië is het nu weliswaar zomer, maar figuurlijk gesproken niet alleen maar zonneschijn. Waar houdt de pers zich in dit kleinste werelddeel mee bezig vandaag? Een paar min of meer opvallende berichten...

Ook Australië zijn er blijkbaar pedofielen. Zij bedienen zich van de modernste technieken. Zo struinen deze enge lieden tegenwoordig met hun mobiele cameratelefoon langs de stranden en fotograferen daar stiekem de geheel of gedeeltelijk ontklede kleutertjes die argeloos bij de branding hun zandkasteeltjes bouwen.
Op Bondi Beach overweegt men nu een verbod op mobiele telefoons met ingebouwde camera. Ze zijn er nog niet helemaal uit, maar onze eigen strandwachten weten tenminste alvast wat de nieuwste beach-trend is.

In het buitenland wordt nog wel eens lacherig gedaan over onze wc-pot met presenteerblaadje, maar hij schijnt toch wel bij te dragen in de vroege onderkenning van darmkanker. In Australië gaan ze nog een stapje verder. Het Royal Melbourne Hospital hield een bevolkingsonderzoek. De deelnemers mochten met een klein borsteltje of een dipstick even in hun vers dampende drol poeren. Met dit gereedschap is het mogelijk om voor het oog onzichtbare bloedsporen te traceren. Deze sporen kunnen duiden op poliepen die later kwaadaardig kunnen worden. Na het poeren dient het strontmonstertje op de post te worden gedaan voor analyse in het lab.

Eh, ik stop ermee. Ik geloof dat ik ineens niet meer zo graag wil weten wat er zich allemaal aan de onderkant van de wereld afspeelt...