Joustra en Cloo 100% afgekeurd

Maandag 16 Februari 2004 in categorie Politiek & Maatschappij

De directeuren Tjibbe Joustra en Pieter Cloo van het UWV in Amsterdam vonden hun hoofdkantoortje niet chique genoeg. O nee, dat kon toch echt niet, deze vloerbedekking. Op kosten van de premiebetaler moest die zooi van Carpetland eruit en marmer erin. En de wc-pot zat ook veel te hard. Dus weg met die ordinaire volksplee. Zij wilden de koninklijke zitbeleving, de keizerlijke kak-ervaring.

O, o, o, wat gieren die kosten van de WAO toch uit de klauwen hè? We moesten dat hele sociale stelsel maar eens op de schop gooien. Iedereen weer strenger goedkeuren, niet aanstellen en verplicht sollicteren tot je tachtigste. Dat soort aanpak. Anders wordt het werkelijk allemaal onbetaalbaar...

De koppen van Joustra en Cloo moeten rollen
Oud PvdA-bewindsman Wim Meijer maakte een rapport en dat wordt vandaag officieel openbaar. Maar minister De Geus is nu al kwaad en de Kamer ook. Er moeten koppen rollen bij dat UWV, de koppen van Joustra en Cloo.
Lijkt me onverstandig. Van mij hoeven ze niet weg. Dat gaat ons alleen maar méér geld kosten aan dure afvloeiingsregelingen. Ik hoor dat Jan Blokker in de Volkskrant vindt dat ze elke maand de helft van hun salaris moeten inleveren tot alles is terugbetaald. Ben ik vóór.
 
Maar ik zou nog verder willen gaan. Tot hun pensioen zetten we de heren in de kelder, in een hoekje van het archief. Dan dienen zij tevens een bijbehorende stofjas aan te trekken. Daar helemaal beneden, down to earth and back to basics, mogen zij directeur van de vlakjes en de potloden zijn.
 
Kent u ze nog, die ouderwetse, donkergroen geverfde stalen bureaus? Met van die scherpe laden waar je altijd zo venijnig je knieën aan kon stoten? Met zo'n rubberachtig oppervlak dat vol zat met de inktresten van carbonpapier en dat daardoor altijd zwart afgaf? Precies, dat soort bureaus bedoel ik. En die geven we dan aan Joustra en Cloo. Inclusief natuurlijk de bijbehorende harde bureaukruk zonder enige vering en stoffering. De eerstvolgende wc is drie verdiepingen hoger. De dichtstbijzijnde koffieautomaat ook. En dan vraagt die krent van een Joustra elke dag: “Zeg Cloo, heb jij nog muntjes?”
Toiletjuffrouw, lijkt me ook nog wel wat voor ze... Cloo geht aufs Klo

Interessant in dit verband:

Raad van Bestuur UWV neemt met kracht afstand van rapport Meijer
Brief aan de minister over huisvestingskosten. (PDF)
Update 18-2-2004. Zoals ik al dacht: Ontslag UWV-duo is dure grap (Volkskrant)

Tags: