links voor leken verklaard

Dinsdag 20 Januari 2004 in categorie Tragische misverstanden

Lieve jonges en meisjes. Linkse mense, dat zijn heel domme en vreselijke mense. Die willen namelijk de wereld verbetere. Om te beginne bij Nederland. Zij wille bijvoorbeeld dat alles eerlijker gaat en dat iedereen in dit land een beetje gelukkig kan zijn. Maar ja, dàt moete we natuurlijk niet hebbe! Dat is wel héél onnozel natuurlijk! Dan komt iedereen hiero heen!

En dan toch doorgaan, hè! Linkse mense zijn dus ook hele eigenwijze mense, dat merk je wel. Linkse mense vinde het ook nie leuk dat de ene groep achterlijk veel geld heb en de andere bijna niet te vrete krijgt. Die rijke hebbe d'r toch zeker hard voor gewerkt? En wie arm is heb dat an zichzelf te danke. Nee, als je links ben, ben je blind. Dan zie je niet dat het die arme mense hun eigen schuld is dat ze geen werk hebbe, of oud of ziek zijn.

Zo hadden we lang gelede een linkse man die een wet maakte dat bejaarde AOW krege. AOW is geld dat je gratis krijgt. Bejaarde zijn mense als jullie opa en oma. Jullie opa en oma zijn die rimpelige types die jullie altijd 'graftak' noeme enzo.

Maar goed, tamelijk geschift idee dus van die linkse loser Drees, want zo heette hij. Laat die bejaarde maar gewoon werke voor hun geld! Nou ja, en zo wilde dat linkse tuig dus nog veel meer mense gewoon maar geld en onderdak geve, zoals allerlei mense die naar dit land vluchtte omdat ze in hun eigen land de kans liepe een nekschot™ te krijge. Tja, daar kunnen we natuurlijk allemaal niet aan gaan beginne, zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Dan kenne we iedereen wel binnelate, niewaar?

Nou en zo hebbe ze dus nog een heleboel meer van die dinge, die linkse mafkeze. Zoals niet discriminere, andere mense helpe als ze niet meer voor hunzellef kunne zorge, vrijheid van meningsuiting... Nou ja, dat laatste heb natuurlijk ook wel weer voordele, want dan kenne we ze gewoon uitschelde voor vuile communist en stalinist of hoe dat allemaal hete mag. Maar zij moete natuurlijk wel altijd hun bek houde als wij dat vinde. Ja toch? Ze moete al helemaal geen weblog beginne met zo'n eige linkse mening, want dan kome wij natuurlijk effe langs met ze alle... En wèl de deur voor ons opezette, want censuur™ dat pikke we per definitie niet van die tering-Trotskiste™! En denk erom dat wij gaan uitmake wat en wie links is. We zulle d'r hier weer es een fatsoenlijk land van make, ja? Respect™ is ons motto! O ja, nog effe dit: links is dus de kant waar je hart zit. Weten jullie wat dat is? Anders krijge we weer misverstande...

Links verwijderd. Mocht niet van de censuur.