rothumeur

Maandag 21 Juli 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

Ik heb mij maar een paar dagen koest gehouden, want ik heb een rothumeur. Beter niets schrijven, weet ik van mijzelf, want dan ga ik mij weer opwinden over allerlei kleinigheden waarvan de rest van Nederland kennelijk zegt: waar maak je je druk over? Zoals het feit dat wij op afroep van de overkant blijkbaar eigen onderdanen uitleveren aan de Verenigde Staten. Nederland is praktisch gesproken toch al een Amerikaanse kolonie. Ga toch net als iedereen lekker barbecueën, het is lekker weer.
Of dat ik een herhaling zie van Zembla, waaruit blijkt dat Justitie een puntensysteem hanteert om te beslissen of bepaalde misdrijven wel of niet nader worden uitgezocht. En dan zie ik dat zelfs een beroving of verkrachting op zich nog niet voldoende is om Vrouwe Justitia in beweging te krijgen. Dan moet ik met geweld de gedachte onderdrukken dat een hoop zware criminaliteit de facto wordt gedoogd. Ik moet op zo'n moment écht uitkijken, want ik dreig dan ook nog te gaan vinden dat degenen die zo'n systeem hebben bedacht levenslang TBS zouden moeten krijgen, want zij zijn een dodelijk gevaar voor onze rechtsstaat en zouden voorgoed aan het maatschappelijk verkeer onttrokken moeten worden.
Maar na een hoop innerlijke strijd vind ik dat dan toch maar niet, dan conformeer ik mij maar aan de prioriteiten die de rest van Nederland blijkbaar stelt. Zoals fietsen op de Drentse hei of blarenbanjeren in de Vierdaagse. Ik maan mijzelf tot kalmte. Ga toch lekker naar het strand, als iedereen, graaf daar een kuil en steek je kop in 't zand. Zoals iedereen.
Nieuwe zomertrend: roepen in de woestijn.