een experiment

Dinsdag 17 Juni 2003 in categorie Altijd handig

Vandaag iets luchtigs, even bijkomen van die geweldige discussie van vorige keer. Ik realiseerde mij plotseling dat internet ons weer een beetje terugbrengt bij ons collectief bewustzijn, of misschien beter: onze collectieve kennis.
O, noem je dat luchtig, zult u nu zeggen. Ja, rustig maar, komt allemaal goed.

Ik zit in de auto, luister naar de radio. Ik hoor een lekker up-tempo nummertje, Nederlandstalig. Ik heb geen idee welke groep dat is. Het refrein begint telkens met 'Annie', als ik het goed heb verstaan. De zanger zong er nog een mooie zin achteraan, maar die ben ik vergeten. Ik ben daar namelijk bedroevend slecht in, in het onthouden van dat soort dingen. Vraag mij nooit naar namen van bands, teksten van nummers. Films kan ik na een paar maanden weer rustig zien alsof ze nieuw voor me zijn, boeken kan ik eveneens na enkele jaren weer lezen alsof ze nooit gelezen zijn. Dat is echt een handicap, want hierdoor kan ik nu nooit eens lekker quasi-intellectueel of bijzonder belezen uit de hoek komen. En het scoort ook wat moeilijk bij de meisjes, hoewel ik gelukkig heb gemerkt dat gewoon een beetje wijs en stilzwijgend voor je uit zitten staren ook nog wel eens werkt.

Terug naar de autoradio! Ik ga een experiment doen. Volgens mij krijg ik namelijk absoluut met behulp van de collectieve kennis van mijn lezers hier de titel van dat nummer en de naam van de band boven water. Althans voldoende suggesties om in elk geval een beter beginpunt te hebben voor mijn speurtocht dan mijn eigen geheugen.

Dus resumerend: Nederlandstalige band, zanger, refrein begint met 'Annie' of zoiets, ik kan het niet nazingen, lekker up-tempo, echt zo'n nummertje voor in de auto dat lekker in de maat zit van 120 kilometer per uur. En die Annie of zoiets zag hij duidelijk heel erg zitten.

Wanneer dit experiment slaagt gaat er een wereld voor mij open. Ik zoek namelijk ook nog onderdelen voor een kapotte ventilator.

Kom maar op met uw suggesties!