Inleveren die snor!

Maandag 12 Mei 2003 in categorie Baanbrekende denkbeelden, Politiek & Maatschappij

Bij bedrijven is het tegenwoordig heel normaal dat bepaalde diensten worden uitbesteed. Dat zouden wij als land óók moeten doen. Defensie bijvoorbeeld. Je gaat een beetje rondshoppen in Europa en laat offertes sturen. Wie Nederland het voordeligst wil verdedigen krijgt het contract.

Dit kost natuurlijk een paar centen, maar aan de andere kant gaat het ons vast ook een hoop geld schelen. Gaat u maar na... In de eerste plaats hoeven we geen militairen meer te betalen. Dat zijn allemaal ambtenaren en daarvan moesten er bij de voorgenomen bezuinigingen tóch al een hoop weg.
En dan al dat dure materieel! Hoeven we niet meer te kopen en te onderhouden. Annuleren maar, die JSF-order. Zet wat we hebben maar online in de aanbieding op Ebay.

Ook hoeven we niet meer naar vredesoperaties, hetgeen eveneens een slok op een borrel scheelt. We staan er meestal voor lul bij en achteraf kosten ze ons nog een hoop geld aan onderzoekscommissies, het NIOD, parlementaire enquêtes en post-traumatische stresshulpverlening.
Verder kunnen wij een heel ministerie opheffen. Ook weer ambtenaren, dus dat schiet lekker op. Bijkomend voordeel: geen enge Karremansen met vieze snorren meer op tv.

Die paar soldaten die we af en toe nodig hebben om bij een overstroming zandzakken te vullen kunnen we best missen. Voor dergelijke klusjes zetten we dan gewoon asielzoekers in. Die worden nu toch ook al schandalig behandeld, dus: hup jongens, help eens even, anders valt hier straks helemaal geen asiel meer te zoeken, het is in je eigen belang! Kijk, zo motiveer je die mensen tenminste een beetje! Hebben ze weer eens wat anders omhanden dan een beetje pingpongen in het AZC.

Nee, dat gaat helemaal goed komen op deze manier. Prins Bernhard óók tevreden, want het aantal oud-strijders neemt weer fors toe. Dus heren formateurs, u ziet: Nederland hoeft helemaal niet te bezuinigen!

Nederland zet de eerste concrete stap op weg naar een Europese defensiemacht!

Tags: