Nieuwe emancipatie

Maandag 03 Maart 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

Geachte mevrouw Lita,
Ik heb in uw blad gelezen dat u relatieproblemen bespreekt. Mijn naam is Ajmal en ik kom uit Afghanistan, net als mijn vrouw Gulalai. Wij zijn ingeburgerd en hebben een taalcursus gedaan. We zijn allebei al heel modern. En mijn vrouw is geëmancipeerd. Daar is ze meteen mee begonnen zodra ze hier kwam.

Het is namelijk een misverstand dat moslimvrouwen niet geëmancipeerd zijn. Ze doen het alleen op hun eigen manier heb ik gemerkt.
En dát geeft nu juist veel problemen binnen ons huwelijk de laatste tijd. Volgens mij emancipeert zij namelijk helemaal de verkeerde kant op.

Ik zeg bijvoorbeeld tegen haar: "Van mij mag je die burka nu wel uitdoen."
Want ik had nu juist gehoopt dat Gulalai er in Nederland wat meer sexy ging bijlopen. Lekker strakke truitjes en zo, dan kan ik eindelijk de hele dag eens van haar tieten enzo genieten. We zijn nu toch aangepast? We zijn nu toch Westers? Nou dan!

Gulalai weigert haar burka uit te doen

Maar nee hoor, Gulalai weigert haar burka uit te doen. Ze houdt hem zelfs in bed aan. Ze zegt: "Nee, in Afghanistan moest dat allemaal óók zo nodig, dus nou hou ik 'm an ook!" Gulalai heeft zelfs al een plat accent, merkt u wel? Het was namelijk een goede taalcursus.
We hebben er vaak ruzie over. Over die burka van haar. Zij zegt dat de moderne en bewuste moslimvrouw zelf wel uitmaakt hoe ze er bijloopt en dat ze dat niet meer door de man laat bepalen.

Ik moet u zeggen, mevrouw Lita, ik vind dat maar verdacht! Weet ik veel wat ze daar onder die burka allemaal uitvreet? Ze zegt dat ze gewoon een beetje privacy wil. Maar ik heb als echtgenoot natuurlijk wèl de plicht om in de gaten te houden of er onder die burka van haar geen andere mannen illegaal verblijven! Of andere dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen! Zoals wapen- of drugshandel. Ik heb daar geen enkel zicht op! Die teringtaliban wordt bedankt!

Mevrouw Lita, ik ben ten einde raad! Zegt u mij: kan ik haar beter wegdoen of is er nog hoop?

Hoogachtend,
Ajmal Z.

Stápels van die brieven de laatste tijd!

Tags: