Vallende popsterren

Maandag 13 Januari 2003 in categorie Kunst en Cultuur

Het afgelopen weekend was het weekend van de vallende popsterren. Gisteren doofde het licht van Maurice Gibb, vandaag moesten wij weer vernemen dat die knaap van T-Rex, Mickey Finn, zaterdag al was afgereisd naar het Rock-Walhalla.

Mocht u nog ambities hebben beroemd te worden in de muzieksector, dan zou ik me nog maar eens bedenken. Je schijnt er niet oud mee te worden. Menige necrologie van een te vroeg overleden idool staat vooral in het teken van drugs- en drankverslaving.
Ik heb altijd zo'n vermoeden gehad dat de inname van grote hoeveelheden drogerende middelen door de gevierde artiesten dikwijls bittere noodzaak was, de keerzijde van de glamour.

Ga maar na: ziet ú zichzelf al staan voor volle stadions? Ik stond als kind al te shaken wanneer ik een blokfluitdeuntje tussen de schuifdeuren ten beste moest geven. Heeft ú nooit eens een off-day, waarop je je dermate beroerd voelt dat een optreden wel het laatste is waarop je zit te wachten? Niet zeuren, je hebt een contract. Niet kotsen maar doorspelen!
Lijkt het ú een eitje om de wereld rond te toeren en maandenlang in verschillende hotels te wonen? Altijd weer die stress overwinnen, de angst onderdrukken. Slechts weinigen zijn erop gebouwd en dan is een lekker dempend hulpmiddeltje snel genomen.
Nee, volgens mij is het poppodium op de lange duur een tragisch slagveld...

Dus vraag een second opinion voor je je opgeeft voor Idols...

Tags: