Geen geboortegolfje

Vrijdag 08 November 2002 in categorie Technologie

Ben ik nog helemaal vergeten in de annalen te vermelden dat er eergisteravond een grote stroomstoring was in Amsterdam! Zoals u misschien weet houd ik wel van een beetje chaos. Niet te lang natuurlijk, maar ik vind het altijd erg opwindend wanneer onze maatschappij op een tamelijk onschuldige manier even flink ontregeld raakt. Het doet weer eens een knus beroep op je survival-instincten, terwijl je toch de veilige zekerheid hebt dat het allemaal weer goed komt. We hebben tenslotte niet voor niets noodscenario's en -aggregaten, rampenplannen, crisisteams en -bunkers. Het is echt, maar nog niet erg echt, dus eigenlijk nét echt. Lang voordat we in paniek raken of ons zelfs maar een béétje zorgen kunnen maken gaat het licht alweer aan.

Ik had natuurlijk weer de pech dat ik in een gebied woon waar de stroom gewoon bleef stromen. Niks black-out. Alleen wat gesubsidieerde televisiezenders vielen uit. Zelfs internet deed het nog, zij het wat stroperig. Even overwoog ik dan zélf maar de stoppen eruit te draaien, maar toen hoorde ik onze burgervader al op RTL4 zeggen dat alles weer onder controle was. Toen was de lol er helemáál af.
Het duurde allemaal véél te kort. De Amsterdammers en Zaankanters kregen niet eens de tijd voor een vluggertje, dus een geboortegolf zoals lang geleden in New York zit er denk ik niet in. Zelfs geen golfje vrees ik.

Wacht eens! Hier schiet mij iets te binnen! Ik heb natuurstroom! Dát zal het zijn. Dáárom bleef bij mij het licht gewoon branden: ik heb garantie! Even opzoeken...

Inderdaad, kijk maar: "NV Nuon Groene Energie verklaart dat de hoeveelheid stroom die u gebruikt voortaan wordt opgewekt uit de schone en onuitputtelijke bronnen zon, wind en water..."

Shit, eigen schuld dus...

Tags: