een eigen partij

Dinsdag 22 Oktober 2002 in categorie Politiek & Maatschappij

Ik ga een waardeloos stuk schrijven. Moet kunnen. Want dit stuk is net zo waardeloos als Heinsbroek.

Heinsbroek richt een eigen partij op. Da's een waardeloos idee. Dat ga ik dus óók doen. Sterker nog: laat iederéén in Nederland dat doen. Dan kan men op zichzelf stemmen. Het zal de opkomst bij de verkiezingen zeker enorm vergroten.

Heinsbroek is zó rijk dat hij zich kennelijk verveelt. Hij wil iets omhanden hebben en sticht een eigen clubje. Dan weet hij tenminste zeker dat hij de baas kan spelen. Het zal een nieuwe trend worden: amateurpolitiek, gewoon in vrijetijdskleding, zonder stropdas.

Nu denkt Heinsbroek natuurlijk dat hij van Bomhoff af is. Dat zal hem nog tegenvallen: juist om Heinsbroek te jennen zal Bomhoff lid willen worden van diens partijtje. Ook Wijnschenk mag meedoen, want hij wordt door Heinsbroek 'een goede kracht' genoemd.
Een goede kracht... In dergelijke termen wordt doorgaans gesproken over vakkenvullers en magazijnbedienden. Of was het nu zakkenvullers en magazijnbedienden? Misschien mag Adam Curry ook wel op de lijst. Lijkt me er echt een tiep voor. Maar het lijkt mij eigenlijk toch het beste dat ze allemaal hun eigen politieke partij oprichten. Scheelt een hoop ruzie.

Volgens de Volkskrant gaat het nieuwe partijtje Lijst Nieuwe Politiek heten. Tjonge zeg, dat is een stuk origineler dan de namen van de oude politieke partijen! Echt een belofte voor de toekomst! Nee, doe dán iets van 'Besturen vanuit de Bentley', 'Ongeschoren op het Binnenhof' of 'Regeren zonder Stropdas'. Want die Nieuwe Politiek kennen we nou wel.

Stem nou maar op Verbal Jam. Want voor minder dan vijf zeteltjes doe ik het niet. Hoewel, een vijfzitsbank lijkt me nog wel.
Ziet u wel? Waardeloos stuk.