mannen worden knapper

Zondag 20 Oktober 2002 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Alwéér een jaar ouder vandaag! Maar ik ga allerminst bij de pakken neerzitten. Niks daarvan! De hele dag klamp ik mij vast aan mijn favoriete drinkbeker en lees de tekst hardop aan mijzelf voor. Als een mantra. Dat helpt!

<%image(beker-man.jpg|196|207|)%>


Een mens moet wát doen om mentaal overeind te blijven...

Gek eigenlijk dat een mens zo'n besef moet hebben van tijd, van lééftijd. Dieren bekommeren zich daar niet om. Die hebben geen benul van zaken als tijd, ouderdom en leeftijdsverschillen.

Ze krijgen ook de kans niet om zich oud te voelen, want zodra ze maar eventjes wat trager worden zijn ze voer voor het volgende niveau in de voedselketen.

Dieren zie je nooit met vlaggetjes, hoedjes en toetertjes een verjaarspartijtje houden. Ja, op stupide felicitatiekaarten. En in Disneyland. Echt weer zo'n ideetje van de mens: medeschepselen voor lul zetten.

Veel mensen denken het voortschrijdend verval te bezweren door hun verjaardag niet meer te vieren. Gewoon stoppen met tellen. Is het u al eens opgevallen dat degenen die dat doen altijd te laat stoppen met tellen?

Leeftijd kun je niet in jaren uitdrukken. Hijs een vent in een pak met stropdas en u ziet wat ik bedoel. Dat is een bij voorbaat verloren zaak.

Leeftijd is beter af te lezen aan de ontdeugendheid van de oogopslag. Dus waag het niet mij de verkeerde vragen te stellen. Let maar op de ogen.

de bodem is nog lang niet in zicht