6. hoofddoekje dragen, niemand vragen (3)

Dinsdag 09 Juli 2002 in categorie Overpeinzingen & andere gedachten

[fortune cookie 6]

Zelf raak ik nooit bijster opgewonden van een Guhl-commercial, maar in vele religieuze kringen leidt zo'n lekkere bos lang dameshaar blijkbaar toch tot onverantwoorde testosteronniveaus. En dus dient de vrouw buitengaats heur haar toe te dekken.

Het toppunt van onzinnigheid op dit gebied wil ik u toch niet onthouden. Ultra orthodox-joodse dames dienen eveneens het haar aan de mannelijke blikken te onttrekken. Uiteraard willen zij niet voor Islamieten doorgaan, dus daarom hebben ze daar iets anders op gevonden: een pruik. Inderdaad, u leest het goed. Zij gaan over straat met sexy krullenbos. Slim bedacht, geen speld tussen te krijgen. Want over nylon staat niets in de Thora.

De hypocrisie van de hoofddoek of pruik heb ik voor mezelf nu wel ontmaskerd. Zij representeren in feite de mannelijke angst. Angst dat de buurman naar de echtgenote of de dochters lonkt. Zij maskeren niet alleen het vrouwelijk haar, maar tevens de mannelijke vrees op een dag met horentjes te lopen.

Weet u wat? We zijn hierover uitgepraat.

Mocht u niettemin meer willen weten over de hoofddoek in de Islam, dan verwijs ik u graag naar een van de gebruikte bronnen omtrent dit onderwerp: http://www.monotheist.nl/hoofddoek.html