Helemaal anders...

Maandag 22 Oktober 2001 in categorie Incrowd: over webloggen

Ik ga dit helemaal anders aanpakken. Ik ga mijn eigen sjabloon maken, want dit schiet niet op. Het zit mooi maar onoverzichtelijk in elkaar en telkens wanneer ik er iets aan wil veranderen pakt het resultaat anders uit dan ik wil. Dat komt door al die stomme tabellen. Of door mijn eigen gebrek aan inzicht. Waarschijnlijk beide.
Bovendien, wanneer ik het toch op mijn eigen site zet om die reclamebanner kwijt te zijn, kan ik net zo goed de zaak helemaal in eigen hand nemen.
Dit leest toch geen hond en op die manier kan ik zelf zoveel experimenteren met de layout als ik wil. Het archief zal ik handmatig moeten bijhouden, maar dat werkte bij Blogger toch al niet vlekkeloos.
Het gaat mee zo langzamerhand ook nog eens irriteren dat je, om een creatief mooi resultaat te bereiken, steeds meer moet programmeren. Daar houd ik niet van en dat zal ik dan ook nooit goed genoeg kunnen. Neem bijvoorbeeld Flash. Dat vind ik nou best leuk om te doen. Maar wanneer je sommige Flash-sites ziet zinkt de motivatie me al bij voorbaat in de schoenen: dat zal ik dus nooit kunnen. Want daar is heel wat uitgekiend programmeerwerk aan te pas gekomen. Waarom zijn er nu geen simpeler tools om gewoon te realiseren wat ik voor de geest heb?
Sorry, beetje pissig vandaag geloof ik.

Wat kan andermans creativiteit soms toch ontmoedigend zijn.

Tags: