De huisarts waar een luchtje aan zit

Zondag 26 Februari 2012 in categorie Technologie, Altijd handig

Op een smartphone kun je gebruik maken van de applicatie Foursquare. Daarmee kun je aan anderen laten weten waar je bent, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid. Aan de hand van GPS en het netwerk stelt Foursquare vast waar je bent, waarna je vervolgens met een druk op de knop kunt 'inchecken'. Het resultaat wordt vervolgens automatisch op Twitter vermeld.

U begrijpt inmiddels: een vol-sla-gen nutteloze applicatie, die ik echter veelvuldig gebruik. Ik wil namelijk mijn sociale omgeving laten merken dat ik ook wel eens buiten de deur kom.

Gisteren bevond ik mij, zoals wel vaker, in een localiteit te Heerenveen. La Fontaine, als u het precies wilt weten (het staat nu toch al op Twitter). Ik wilde 'inchecken' met Foursquare. Zoals gebruikelijk kreeg ik een keuzelijstje met diverse opties in de directe omgeving, zoals winkels, horeca en ook een huisartsenpraktijk. De huisartsenpraktijk sprong direct in het oog: Huisartsenpraktijk Ruiktumaar.
Ik rook helemaal niks, maar het leek mij toch veiliger om er verder uit de buurt te blijven.

Ik ruik niks, maar toch...

Ik zou nooit een huisarts nemen die Ruiktumaar heet. Zo'n naam leidt maar tot misverstanden.
Inmiddels ben ik blij dat ik toch een héél klein pietsie nut aan Foursquare heb kunnen ontdekken, zodat ik een weerwoordje heb tegen iedereen die op z'n voorhoofd wijst als hij mij weer eens ziet 'inchecken'.

Tags: